Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απειλείται με απέλαση Σουδανός γιατρός

Στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών κρατείται από τις 3 Ιούνη με πρόθεση απέλασης από τη χώρα μας ο γιατρός El - Hiber Moawia, σουδανικής καταγωγής, με την κατηγορία της μη κατοχής διαβατηρίου και άδειας παραμονής στη χώρα μας.

Ο Σουδανός γιατρός, ο οποίος διαμένει νόμιμα στη χώρα περισσότερο από 15 χρόνια - απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αθηνών - προσφέροντας μάλιστα και τις ιατρικές του υπηρεσίες στον ελληνικό λαό, βρέθηκε χωρίς διαβατήριο, γιατί, όταν το έστειλε για θεώρηση στη χώρα του, η κυβέρνηση του Σουδάν το παρακράτησε παράνομα και αυθαίρετα. Αιτία αποτελούν τα αντίθετα πολιτικά φρονήματα του El - Hiber Moawia, προς το εκεί καθεστώς και αφορμή η δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό, της αντίθεσής του στο μουσουλμανικό νόμο για το επιτρεπτό της τέλεσης γάμου μεταξύ πρώτων εξαδέλφων. Υποστήριξε, δηλαδή, δημόσια και με την ιδιότητά του ως γιατρός, ότι τέτοιοι γάμοι πρέπει να απαγορευτούν από το μουσουλμανικό Δίκαιο, για λόγους υγείας και αιμομειξίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Πάτρας της «Συσπείρωσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και τις Λαϊκές Ελευθερίες» καταγγέλλει στο λαό της Πάτρας την κράτηση ως άδικη, αν όχι παράνομη, και επισημαίνει πως «αν οι ελληνικές αρχές στηρίζουν τέτοιες πρακτικές πολιτικής δίωξης, εκδίκησης και σκοπιμότητας, αυτό είναι απαράδεκτο» και απαιτεί την «άμεση απελευθέρωση του κρατουμένου και τη χορήγηση σ' αυτόν άδειας παραμονής αορίστου διαρκείας». Καταλήγοντας, η Επιτροπή καλεί το λαό της Πάτρας να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον Σουδανό γιατρό και τους φορείς της πόλης και ιδιαίτερα την Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενεργήσουν το συντομότερο για την απελευθέρωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ