Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το ελληνικό βιβλίο «ταξιδεύει»

Η αφίσα της ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνή Εκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια
Η αφίσα της ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνή Εκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια
Διεκδικώντας μια θέση στο διεθνή χώρο του βιβλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοπωλών συμμετέχει σε μια σειρά σχετικών διεθνών διοργανώσεων: Στο διεθνές συνέδριο (πραγματοποιήθηκε) στη Βενετία με θέμα την ηλεκτρονική τεχνολογία. Σε διεθνή συνάντηση (γίνεται αυτές τις μέρες στο Παρίσι), επιχειρώντας και συναντήσεις με διαφόρους αρμοδίους. Την προσεχή βδομάδα αντιπροσωπεία της θα πάει στο Πεκίνο για το συνέδριο με θέμα τα πνευματικά δικαιώματα και το εμπόριο.

Η ΠΟΕΒ θα συμμετέχει - για τέταρτη χρονιά - στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Λειψίας (23-26/3). Το ελληνικό περίπτερο θα παρουσιάσει βιβλία για την τέχνη, την ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία. Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί από το Γερμανικό Σύλλογο Βιβλιοθηκαρίων το Α` Συνέδριο για την «Πληροφόρηση και δυνατότητα πρόσβασης του κοινού».

Η ΠΟΕΒ συμμετέχει στη Διεθνή Εκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια (29/3-1/4/2000), η οποία θα περιλάβει 1.500 εκθέτες από 70 χώρες και θα παρουσιάσει σε ειδικό χώρο έκθεση έργων 200 εικονογράφων παιδικών βιβλίων. Το ελληνικό περίπτερο θα εκθέσει βιβλία των δύο τελευταίων χρόνων Ελλήνων συγγραφέων, και σε συνεργασία με την καλλιτεχνική εταιρία των εικονογράφων «Αίσωπος» αντιπροσωπευτικά έργα τους με θέμα τον Καραγκιόζη.

Τέλος η ΠΟΕΒ θα εκπροσωπηθεί στο 26ο Συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης Εκδοτών, στο Μπουένος Αϊρες (1-3/5/2000), το οποίο θα απασχολήσουν πολλά και σοβαρά θέματα: Ο εκδότης στη νέα χιλιετία: δικαιώματα, ευθύνες, προκλήσεις. Εχουν τα βιβλία μέλλον; Ποια βιβλία έχουν μέλλον; Παγκοσμιοποίηση και βιομηχανία πληροφόρησης. Αλλαγές στο επάγγελμα: από παραδοσιακός εκδότης υπεύθυνος για την εργασία. Η οικονομία στην παγκόσμια εποχή. Δικαιώματα και πνευματική ιδιοκτησία στο ηλεκτρονικό περιβάλλον - άδειες. Ελευθερία στην έκδοση και διακίνηση βιβλίων. Διεθνή δικαιώματα μάνατζμεντ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ