Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ» ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ
Τρομοκρατία και καταστρατήγηση δικαιωμάτων

Να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα των εργαζομένων στο «Βουγιουκλάκειο» Θεραπευτήριο, στο Αιγάλεω, όπου τα πράγματα χειροτερεύουν τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, απαιτεί με ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Επαγγελματιών.

Το σωματείο υπογραμμίζει το κλίμα φόβου και απειλών που προσπαθεί ο εργοδότης να περάσει στους εργαζόμενους με κάθε πρόσφορο τρόπο, ενώ οι ελλείψεις της κλινικής είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη νυχτερινής φύλαξης της κλινικής, έλλειψη τραυματιοφορέων - νοσοκόμων, τα απογεύματα, τις νύχτες και τα Σαββατοκύριακα, με δυσμενή αποτελέσματα τόσο για τις νοσηλεύτριες όσο και για τους ασθενείς. Υπάρχει ακόμα μεγάλη έλλειψη πτυχιούχων αδελφών, ιδιαίτερα τα απογεύματα και τα βράδια, έλλειψη κατάλληλων στάσεων (σ.σ. χώρος διαλείμματος) αδελφής, όπως και χώρων ένδυσης και φύλαξης προσωπικών αντικειμένων του προσωπικού.

Το «Βουγιουκλάκειο» δεν έχει γιατρό εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελλιπής Υγιεινή και Ασφάλεια του προσωπικού και κατ' επέκταση των ασθενών (εμβολιασμοί, μυοσκελετικά προβλήματα κ.ά.). Ακόμα, δεν εφαρμόζονται οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ως προς την παροχή πλήρους στολής (δυο στολές το χρόνο, κάλτσες, παπούτσια).

«Για όλα αυτά το σωματείο μας έχει απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, Επιθεώρηση Εργασίας, Νομαρχία Αθηνών, Σώμα Ελέγχου Υγείας Πρόνοιας, δεν προσδοκούμε όμως και μεγάλα αποτελέσματα, αφού αυτό που βαρύνει ίσως περισσότερο είναι η αφύπνιση, η δράση με το ξεπέρασμα του φόβου των ίδιων των εργαζομένων, μαζί με την απαραίτητη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Αιγάλεω και των ασθενών της κλινικής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Είναι κοινό μυστικό ότι η στάση της εργοδοσίας στηρίζεται από το γενικότερο αντεργατικό κλίμα που υποθάλπουν και στηρίζουν κυβέρνηση και ψευτοαντιπολίτευση. Ολοι μαζί στηρίζουν το σημερινό ιδιωτικό τομέα Υγείας και την ανάδειξή του σε μεγάλη και κερδοφόρα αγορά, τονίζει το σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους σε συντονισμένο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ