Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ «ΣΤΑΡ»
Απλήρωτοι τέσσερις μήνες

Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας βρίσκονται και οι 35 εργαζόμενοι της βιομηχανίας ζυμαρικών «ΣΤΑΡ» που βρίσκεται στη Μάντρα Αττικής, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας. Οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν εδώ και 4 μήνες, ενώ οι πληροφορίες που «διαρρέονται» λένε ότι ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Χαραλαμπόπουλος έχει δρομολογήσει διαδικασίες για «λουκέτο»! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας έχει ανοίξει ένα εργοστάσιο στην Κομοτηνή που το έθεσε σε λειτουργία με επιδοτούμενο δάνειο του οποίου η προϋπόθεση ήταν να κλείσει αυτό που διατηρεί στη Μάντρα...

Ομως το κακό δε σταματάει εδώ. Πρόσφατα εμφανίστηκε μία εταιρία με την επωνυμία «ΑΣΤΕΡΙΑΣ - Κατεψυγμένα Προϊόντα ΑΕ», προμηθεύτρια της βιομηχανίας ζυμαρικών και μαζί με τον Χαραλαμπόπουλο, πατώντας στην αγωνία των εργαζομένων της «ΣΤΑΡ» για το μεροκάματο, τους «έπεισαν» να δεχτούν την καταβολή από την «ΑΣΤΕΡΙΑΣ» δύο μισθών υπογράφοντας όμως μαζί της ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο, όταν θα πληρωθούν από τον Χαραλαμπόπουλο, θα επιστρέψουν το ποσό αυτό και μάλιστα με τόκο!

Χτες οι εργαζόμενοι της «ΣΤΑΡ» μαζί με εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας πήγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου παραβρέθηκε και ο ιδιοκτήτης ο οποίος ζήτησε πίστωση χρόνου μέχρι τις 15 του Ιούνη. Ενώ το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με χτεσινή επιστολή του απαιτεί από το υπουργείο Εργασίας τριμερή συνάντηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρθηκε από εργαζόμενους, το ΕΚ Ελευσίνας και συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που πλειοψηφούν στη διοίκησή του γνώριζαν το πρόβλημα από την αρχή του, όμως είχαν συστήσει στους εργαζόμενους... υπομονή!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ