Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από τη χτεσινή εκδήλωση των ιδιωτικών υπαλλήλων
Από τη χτεσινή εκδήλωση των ιδιωτικών υπαλλήλων
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Τίμησαν τους αγώνες

Μέσα σε ένα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες η εκδήλωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας με θέμα τα 70 χρόνια ζωής και δράσης του σωματείου, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Μια εκδήλωση που αξίζει να σημειωθεί ότι διοργανώθηκε με κόπο και πολύ ζήλο από νέους εργάτες - νέους συνδικαλιστές, μέλη του συνδέσμου.

Η κεντρική τοποθέτηση στην εκδήλωση έγινε από τον πρόεδρο του σωματείου, Γιάννη Κομνηνό, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία και τους αγώνες του σωματείου από την ίδρυσή του το 1933 μέχρι και σήμερα. Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση ο συνταξιούχος Β. Γωργαντάς. Ως ελάχιστο φόρο τιμής ο σύνδεσμος απένειμε τιμητική πλακέτα στην αγωνίστρια Μαρία Κυριακίδου, που διατέλεσε πρόεδρος του σωματείου την περίοδο 1978 - 1981 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος με τη συνολική της δράση.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και στο «Ριζοσπάστη» και τον «902». Ο Γιάννης Ζαγγανάς, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της «Ρ», τόνισε ότι αυτή η τιμή «φορτώνει» την εφημερίδα με ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες για να ανταποκριθεί στο καθήκον της, ενώ υπογράμμισε ότι όλοι από κοινού πρέπει να συμβάλλουν σε ένα κρίσιμο ζήτημα, που είναι η αύξηση της κυκλοφορίας του «Ρ». Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και ο Αντρέας Θερμός, που παρέλαβε την τιμητική πλακέτα για τον «902».

Στην εκδήλωση παίχτηκαν θεατρικά σκετς από μέλη του σωματείου, ενώ ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα. Παρευρέθηκαν ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πλήθος ακόμα στελεχών του ΚΚΕ. Ο Γ. Μαυρίκος και η Β. Μουκάνου από την ΕΓ του ΠΑΜΕ και δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων και άλλων φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ