Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 5ης ΙΟΥΝΗ
Ενάντια στις πολιτικές που γεννούν την ανεργία
  • Στην Αθήνα στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου
  • Στην Πάτρα στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Εργαζόμενες στο «Υβόννη», όπου χτες ανακοινώθηκε το σφράγισμα των καταστημάτων
Εργαζόμενες στο «Υβόννη», όπου χτες ανακοινώθηκε το σφράγισμα των καταστημάτων
Μαζική, αγωνιστική απάντηση και απαίτηση για σταθερή και πλήρη εργασία ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία και στα μοντέλα του «ευέλικτου» και «απασχολήσιμου», που προβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο να δώσουν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που διοργανώνει στις 5 του Ιούνη.

Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ εντείνουν ακόμα περισσότερο τη δράση για να εκφραστεί στις 5 του Ιούνη μαζικά από τους εργαζόμενους η αλληλεγγύη στους άνεργους και στους απολυμένους.

Στη Θεσσαλονίκη

Με ενθουσιασμό έχει ριχτεί στη μάχη του συλλαλητηρίου κατά της ανεργίας, που κήρυξε το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 5 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης.

Περιοδείες κλιμακίων του ΠΑΜΕ για κινητοποίηση των εργαζόμενων και συμμετοχή στο συλλαλητήριο, πραγματοποιήθηκαν χτες στον ΟΤΕ, όπου έγιναν σε 3 διαφορετικούς χώρους ομιλίες σε εργαζόμενους, έγινε συζήτηση και μοιράστηκε το σχετικό με το συλλαλητήριο φυλλάδιο.

Περιοδείες πραγματοποιήθηκαν επίσης στη ΔΕΗ, σε ξενοδοχεία της πόλης (από στελέχη του ΠΑΜΕ στο χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων) και στα ΚΑΠΗ (από στελέχη των σωματείων συνταξιούχων).

Με την προκήρυξη του ΠΑΜΕ στα χέρια
Με την προκήρυξη του ΠΑΜΕ στα χέρια
Ο γραμματέας εξάλλου του ΕΚΘ, Θεόδωρος Κυριακίδης, συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας προς την ΑΤΕ, που πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στην «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ», διεκδικώντας τα δεδουλευμένα των 6 τελευταίων μηνών και χρηματοδότηση για τη συνέχιση της λειτουργίας της συνεταιριστικής αυτής επιχείρησης.

Στην Πάτρα

Με εξορμήσεις και περιοδείες στα εργοστάσια και στους χώρους δουλιάς τα στελέχη του ΠΑΜΕ στην Πάτρα προετοιμάζουν το συλλαλητήριο κατά των απολύσεων και για την υπεράσπιση των ανέργων, την Πέμπτη 5 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Σε ανακοίνωσή της η γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Πάτρα καλεί εργαζόμενους και ανέργους σε αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. «Στην Πάτρα η ανεργία και οι απολύσεις παίρνουν εφιαλτικές διαστάσεις. Απολύσεις τρομοκρατικές στην "ΕΛ-ΠΑΚ" και ταυτόχρονη επίθεση της εργοδοσίας για τη διάλυση του σωματείου. Η νηματουργία "ΚΡΙΚΑΣ" σε αβέβαιο μέλλον. Οι ιδιοκτήτες εξαφανισμένοι και οι 55 εργαζόμενοι υποψήφιοι άνεργοι. Στο δήμο ετοιμάζουν απολύσεις 180 εργαζομένων του πρώην Κρητικού. Δεκάδες απολύσεις σε μικρές επιχειρήσεις κάθε μέρα συμπληρώνουν την εφιαλτική πραγματικότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση και καταλήγει: «Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας αυτός, χρειαζόμαστε ένα εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ισχυρό, που δε θα προσκυνά κυβερνήσεις και εργοδότες, όπως κάνουν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η κατάσταση σήμερα απαιτεί ενίσχυση του ΠΑΜΕ, ώστε να αναδείχνεται με τη συνέπεια και τον αγώνα του σε αυθεντικό εκφραστή των εργατικών συμφερόντων».

Στη Δυτική Ελλάδα

Με πολύμορφη δράση ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία απαντούν, στη Δυτική Ελλάδα, οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Προετοιμάζουν συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, δίνουν συνεντεύξεις Τύπου, εκφράζοντας την απαίτησή τους για σταθερή και πλήρη εργασία ενάντια στην υποαπασχόληση και στο καθεστώς του «απασχολήσιμου» που προβάλλουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, η ΕΕ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Καθημερινές οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς (φωτογραφία από το εργοστάσιο«ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ»)
Καθημερινές οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς (φωτογραφία από το εργοστάσιο«ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ»)
Για την Πέμπτη 5 Ιούνη έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής: Γιάννενα, πικετοφορία, 7.30 μ.μ., στο Δημαρχείο. Αγρίνιο, συγκέντρωση, 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Επίσης, στις 6 μ.μ της ίδιας μέρας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο ΕΚ με θέμα την ανεργία και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Αγρινίου.

Στη Θεσσαλία

Η Τοπική Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που οργανώνει στις 5 Ιούνη στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, στις 7 το απόγευμα. Επίσης, σε συνεδρίασή της η Τοπική Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ αποφάσισε να διοργανώσει ανοιχτή εκδήλωση για την ανεργία στις 5 Ιούνη και ώρα 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Σύσκεψη των σωματείων του Νομού Τρικάλων αποφάσισε να διοργανώσει η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στις 5 Ιούνη στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων στις 7 το απόγευμα.

  • Σύσκεψη - συζήτηση διοργανώνει αύριο Τετάρτη 4 Ιούνη η Τοπική Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Παλίρροια» στη Χαλκίδα με θέμα: «Το δικαίωμα στην εργασία και η οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων του νομού ενάντια στην ανεργία και την υποαπασχόληση».
Καλούν στις κινητοποιήσεις

Τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να πάρουν μέρος μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ καλεί η Ομοσπονδία Φαρμάκου για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία με πλήρη δικαιώματα και να εκφράσουν την ταξική αλληλεγγύη στους απολυμένους και άνεργους. Σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στην ανεργία καλεί η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος τους εργαζόμενους όλου του κλάδου. «Τέρμα! Δεν περιμένουμε άλλο», επισημαίνει χαρακτηριστικά το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Να διαδηλώσουν κατά της ανεργίας και υπέρ των ανέργων, καλεί τους μεταλλεργάτες το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής «Ο Προμηθέας». Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 5 του Ιούνη απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας και ειδικότερα για την Αθήνα το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ