Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ»
Προσπαθεί να εκτονώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις

Στη διάσπαση των εργαζομένων, ώστε να περάσει πιο εύκολα το σχέδιο για χτύπημα του δικαιώματος στην πλήρη δουλιά με πλήρη δικαιώματα, καταφεύγουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία της «ΣΙΣΣΕΡ». Ετσι, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του υπουργείου Εργασίας να παρουσιάσει πρόταση απορρόφησης των απολυόμενων εργατριών, η ιδιοκτησία της «ΣΙΣΣΕΡ» εμφανίστηκε να δηλώνει ότι θα εξασφαλίσει δουλιά σε 250 από τις εργαζόμενες σε άλλες επιχειρήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες θα φροντίσει μέσω ενός γραφείου ενοικίασης εργαζομένων. Πρόκειται για μια αισχρή προσπάθεια να περάσουν οι απολύσεις χωρίς αντιδράσεις και να αρχίσουν οι τρομοκρατημένες εργάτριες να «τρώνε» η μία την άλλη για το ποια θα εξασφαλίσει την εύνοια της εταιρίας. Χαρακτηριστικό της στάσης της εταιρίας είναι ότι αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση για το ποιες επιχειρήσεις είναι αυτές που βρήκαν και κάτω από ποιο καθεστώς, με ποια δικαιώματα και για πόσο διάστημα θα εργαστούν όποιες εργάτριες υποτίθεται ότι δε θα απολυθούν, αλλά θα αλλάξουν αφεντικό.

Σε άμεση διευκόλυνση των σχεδίων της εταιρίας έσπευσε το υπουργείο Εργασίας, που με επιστολή του δηλώνει ότι παρατείνει τις «διαβουλεύσεις» για 20 ημέρες.

Οι εργάτριες, πάντως, από την πλευρά τους διαμήνυσαν και χτες προς κάθε κατεύθυνση ότι δε δέχονται καμία απόλυση. Δηλώνουν την άρνησή τους να εξαγοραστούν τα χρόνια που έδωσαν με μια ψωροαποζημίωση ή με οτιδήποτε άλλο τους προτείνουν και δηλώνουν αποφασισμένες να εναντιωθούν και να παλέψουν για το δικαίωμα σε πλήρη εργασία με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ