Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ
Μαζί με τους εργαζόμενους

Βήμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση χιλιάδες συνταξιούχους, αλλά ταυτόχρονα και βήμα συνέχισης αγώνα αποτέλεσε η 37η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Ηδη, όπως διατυπώθηκε και στη συνέλευση, οι συνταξιούχοι προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις που οργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», στις 19-20 και 21 του Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρ. Τριάντης με μια αναλυτική εισήγηση περιέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες συνταξιούχοι της χώρας, όπως και οι εργαζόμενοι, ενώ ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, των κομμάτων που τη στηρίζουν και της πλειοψηφίας των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Οπως τόνισε, «βρισκόμαστε στο στάδιο των βαθιών ανατροπών και αναδιαρθρώσεων και στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, στην υγεία του λαού. Ταυτόχρονα, προχωρά η διεύρυνση του χάους για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο και με τις γνωστές συμβάσεις έργου που έχουν ισοπεδώσει και το δημόσιο τομέα, μετατρέποντας την εξαρτημένη εργασία σε εργολαβική σύμβαση».

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Φέτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στις ανατροπές στο ασφαλιστικό, φορολογικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις, υπογραμμίζοντας ότι επιταχύνεται η διαδικασία συγκέντρωσης του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια, με αποτέλεσμα μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν. Και μεταξύ άλλων κατέληξε: «Πρέπει να ορθώσουμε εμπόδια σε αυτά μέτρα. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτήν την κατάσταση. Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε αγωνιστικά το συνδικαλιστικό μας κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ