Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κέρδος για τους εργαζόμενους η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή

Στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας περιόδευσε κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο στην Α' Θεσσαλονίκης Θ. Κυριακίδης

«Παλεύουμε για ένα πλατύ Λαϊκό Μέτωπο όλων των εργαζομένων, που θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα απ' την τροχιά του πολέμου, να την απεγκλωβίσει από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, στα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, να αποτρέψει τη συνέχιση των αντιλαϊκών επιλογών, που θα είναι πολύ οδυνηρές για όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στη μετά την ένταξη στην ΟΝΕ εποχή».

Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε στους εργαζόμενους στην Επιθεώρηση Εργασίας Θεσσαλονίκης ο Θόδωρος Κυριακίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί επικεφαλής κλιμακίου.

Γνωστός σε όλους τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης υπηρεσίας ο Θ. Κυριακίδης, αφού σα συνδικαλιστής συνεργάστηκε για πολλά χρόνια μαζί τους για τη λύση προβλημάτων των εργαζόμενων της πόλης. Αποτέλεσμα αυτής της μακρόχρονης και γόνιμης συνεργασίας είναι η δημιουργία ισχυρών δεσμών και η εμπιστοσύνη που τρέφουν όλοι στο πρόσωπό του, αλλά και στο ΚΚΕ γενικά για τη συνεπή του στάση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη αυτή προς το Κόμμα εκφράστηκε από όλους στη συζήτηση και ευχήθηκαν με την καρδιά τους να εκλεγεί βουλευτής του ΚΚΕ στην πόλη, για να μπορέσει να εκφραστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά η συμπαράσταση του Κόμματος και για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας και για την ενίσχυση του ρόλου της.

Ο Θ. Κυριακίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία στο χειρισμό των δύσκολων προβλημάτων των εργαζομένων, που αφορούν και τις εργασιακές σχέσεις και θέματα υγιεινής και ασφάλειας και τόνισε ότι τα προβλήματα θα επιδεινωθούν με τη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων που θα εφαρμοστούν μετά την ένταξη στην ΟΝΕ. Τόνισε ιδιαίτερα τις δυσκολίες που δημιουργεί ο αντεργατικός νόμος 2639, που καταργεί στην ουσία το 8ωρο και κάλεσε τους εργαζόμενους στην υπηρεσία επιθεωρητές να καταστήσουν στην πράξη ανενεργό αυτόν τον αντεργατικό νόμο.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η προσφώνηση του προέδρου του Συλλόγου Επιθεωρητών Εργασίας Θεσσαλονίκης, Ν. Παπαμαρίνου , που παραδέχτηκε ότι τα όσα θα ακολουθήσουν τη μετα-ΟΝΕ εποχή θα οξύνουν πολύ τα προβλήματα. Τα δύσκολα είναι πίσω, τόνισε, και σημείωσε ότι όποτε η υπηρεσία χρειάστηκε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ την είχε. Κατέληξε δε ότι η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Θεσσαλονίκη θα είναι πολύ θετική για πολλούς λόγους και για βοήθεια στο έργο της υπηρεσίας.

Στη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι παρόντες στη συνάντηση, αποκαλύφθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της Επιθεώρησης Εργασίας που το κυριότερο φαίνεται να είναι η έλλειψη επαρκούς προσωπικού. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι το 1990 στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπήρχαν 95 Επιθεωρητές Εργασίας, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 44, ενώ στην περιοχή Θεσσαλονίκης υπήρχαν 44 και σήμερα είναι μόνο 24 και σύντομα πρόκειται να βγουν σε σύνταξη 4 άτομα. Τονίστηκε ότι με τόσο λίγο προσωπικό δεν είναι δυνατό να γίνει αποτελεσματικός έλεγχος στους χώρους εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ