Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα κλάψουν μανούλες

Γρηγοριάδης Κώστας

«Εχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας στο ασφαλιστικό. Δεν πρόκειται να υπάρξουν αιφνιδιασμοί, όπως έκανε η ΝΔ με το νόμο Σιούφα. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να θιγούν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα», δήλωσε ο Κ. Σημίτης στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής. Ο υπουργός Εργασίας, όμως, Μ. Παπαϊωάννου, την προπερασμένη Κυριακή, δήλωσε πάλι στο «Βήμα» ότι «ώριμα δικαιώματα» έχουν εκείνοι, που θα βγουν στη σύνταξη μέχρι το 2005, ενώ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας -περισσότερο... πονηρός - απαντούσε στην «Καθημερινή», για το ίδιο ζήτημα, ως εξής: «Δεν μπορώ να δεσμευτώ γι' αυτό τώρα. Θα γίνει μελέτη και ακολούθως κοινωνικός διάλογος. Από αυτές τις διαδικασίες θα προκύψουν τα όρια της ωριμότητας των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή».

Οσο, λοιπόν, θα πλησιάζει η μετα-ΟΝΕ εποχή, όλο και περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων θα γίνονται πιο... ώριμα για πετσόκομμα. Θα κλάψουν μανούλες στην κυριολεξία και από εκείνους που έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να τη σκαπουλάρουν.

Υ.Γ. Κι ας αφήσουν τις αιτιάσεις για τον «αιφνιδιασμό της ΝΔ». Ξέφτισαν πια. Αλλωστε, τον αντιασφαλιστικό αυτό νόμο εφαρμόζουν εφτά χρόνια τώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ