Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στο «κενό» η πρόκληση του HONDOS!

Ιδιωτική ασφάλεια και αστυνομία προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο σε συνδικαλιστές

Την απρόκλητη επίθεση των ιδιωτικών αστυνομικών της εταιρίας HONDOS CENTER δέχτηκαν χθες στελέχη του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, όταν προσπάθησαν να μοιράσουν ανακοίνωση στους εργαζόμενους του καταστήματος στην Ομόνοια, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

Οι συνδικαλιστές έκαναν περιοδείες σε διάφορους χώρους δουλιάς. Οταν πήγαν στο HONDOS, ιδιωτικοί αστυνομικοί του καταστήματος προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να μπουν μέσα, για να μη μιλήσουν στις εργαζόμενες. Στη συνέχεια, ειδοποιήθηκε από την εταιρία η αστυνομία, η οποία δήλωσε στους συνδικαλιστές ότι: «Η συνδικαλιστική δράση απαγορεύεται στους χώρους δουλιάς!».

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, όμως, από την ιδιωτική ασφάλεια και την αστυνομία, οι συνδικαλιστές μπήκαν στο κατάστημα, οι ανακοινώσεις μοιράστηκαν και οι εργαζόμενες μπόρεσαν να μιλήσουν με τους συνδικαλιστές, έστω και κάτω από το «άγρυπνο» βλέμμα των ...φρουρών της επιχείρησης.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει αυτή τη συμπεριφορά και δηλώνει ότι: «Η ταξική φωνή του σωματείου δε θα φιμωθεί. Καταγγέλλουμε αυτή τη στάση της εταιρίας και καλούμε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες να παλέψουμε για ίσα δικαιώματα ανδρών και γυναικών χωρίς διακρίσεις».

Παράλληλα, το σωματείο επισημαίνει την ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι «να παλέψουμε να ανατραπούν οι νέες μορφές απασχόλησης, όπως η μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο. Να παλέψουμε για πλήρη απασχόληση και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ