Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στους δήμους η διαχείριση του Κτήματος Συγγρού

Προγραμματική σύμβαση παραχώρησης της διαχείρισης του κτήματος Συγγρού, συνολικής έκτασης 97 στρεμμάτων, υπέγραψε χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης με τους δημάρχους Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Μελισσίων και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών. Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο της παραχώρησης της διαχείρισης των ορεινών όγκων και περιαστικών δασών σε δήμους και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου, θα εκπονηθεί ένα Γενικό Σχέδιο Διαχείρισης του κτήματος, του οποίου η συμβατότητα με τη δασική νομοθεσία και το Σύνταγμα - όπως αναφέρει η ανακοίνωση - θα ελεγχθεί και θα πιστοποιηθεί σε συνεργασία με τη Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί το πώς οι δήμοι θα μπορέσουν με δικά τους χρήματα να συντηρήσουν και να διαχειριστούν τους ορεινούς όγκους, δεδομένου ότι η κεντρική διοίκηση δε διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για κάτι τέτοιο και το γεγονός αυτό θα σημάνει την... είσοδο των ιδιωτών στο κυβερνητικό σχέδιο. Πόσο μάλλον που εδώ και έξι χρόνια το Ιδρυμα Μελετών Λαμπράκη έχει ετοιμάσει ένα...«φιλόδοξο» σχέδιο διαχείρισης των ορεινών όγκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ