Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με νέα δύναμη συνεχίζουμε

Μια μεγάλη μάχη για το ΚΚΕ έληξε με επιτυχία. Η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση ολοκληρώθηκε, με το γενικό πανελλαδικό πλάνο να υπερκαλύπτεται κατά 105,75%! Ενας αριθμός που αντιστοιχεί σε μια μεγάλη προσπάθεια μελών και φίλων του Κόμματος, σε ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα, που αποκαλύπτει την ανταπόκριση χιλιάδων εργατών, νέων, συνταξιούχων, αγροτών και ΕΒΕ στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Και η σπουδαιότητα αυτού του αριθμού έγκειται ακριβώς σε όλα όσα μαρτυρά, όσα προηγήθηκαν της διαμόρφωσής του.

Η υπερκάλυψη του πλάνου χάρη στη συμβολή χιλιάδων ανθρώπων του μόχθου αποδεικνύει την ορθότητα της αισιοδοξίας με την οποία οι κομμουνιστές έδωσαν αυτή τη μάχη, παρά τις δύσκολες -οικονομικά, πολιτικά- συνθήκες για τις λαϊκές οικογένειες. Επιβεβαιώνει την αναγνώριση της δράσης του Κόμματος από πλατιές λαϊκές δυνάμεις που σ' αυτό βλέπουν και εκτιμούν ένα αποκούμπι, ένα συνεπή σύμμαχο των δικών τους συμφερόντων. Αποδεικνύει πως όλοι αυτοί κατανοούν ότι η οικονομική του ενίσχυση αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση των στόχων του, για την αποτελεσματικότερη ιδεολογικοπολιτική πάλη του, για τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου και στη βάση αυτής της κατανόησης, παρά τις οικονομικές δυσκολίες τους, συνέβαλαν τελικά στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

Η έκβαση της Εξόρμησης ατσαλώνει ακόμη περισσότερο τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος για τις μεγάλες μάχες που έπονται, αφού αποδεικνύει ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για να ξεδιπλώσουν την πολιτική τους παρέμβαση, ότι θα βρουν ανταπόκριση στο κάλεσμα για έμπρακτη συμβολή στην υλοποίηση των πολιτικών στόχων του Κόμματος, αφού, έτσι κι αλλιώς, βρισκόμαστε σε Πολιτική Εξόρμηση διαρκείας από το σύνολο των Κομματικών Οργανώσεων. Απ' αυτή τη σκοπιά η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση, η εμπειρία που συσσώρευσε, το όποιο άνοιγμα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσιά της, μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία, η βάση, πάνω στην οποία θα οικοδομηθούν ακόμα πιο γεροί δεσμοί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Μπορεί και πρέπει αυτή η ευκαιρία να αξιοποιηθεί ώστε η οικονομική δουλιά όλων μας να βελτιωθεί αποφασιστικά, να αποκτήσει σταθερό, μόνιμο, καθημερινό χαρακτήρα ταυτόχρονα με την προσπάθεια για αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», την ανανέωση των γραμμών του Κόμματος με νέες στρατολογίες και την οικοδόμηση νέων ΚΟΒ, τη συσπείρωση δυνάμεων στα διάφορα μέτωπα πάλης. Προϋποθέσεις όλες απαραίτητες για την αποτελεσματικότητα της δράσης μας, για νέες επιτυχίες.

Το επόμενο διάστημα στα πλαίσια και της μεγάλης Πολιτικής Εξόρμησης του Κόμματος, μπροστά και στα μεγάλα μέτωπα πάλης που ανοίγονται, με πρώτο και κύριο αυτό κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Ιράκ, οφείλουμε να βρεθούμε ξανά με τους χιλιάδες που συνέβαλαν στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, ζητώντας τους αυτή τη φορά να πλαισιώσουν το αντιπολεμικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα, αλλά και να συνεχίσουν να δίνουν από τη δική τους θέση και με τις δικές τους δυνάμεις τη μάχη τους για την προώθηση των στόχων του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ