Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις «ριάλιτι σόου»

Το τζιπ της αντιτρομοκρατικής μεταφέρει άλλον έναν ύποπτο για τρομοκρατία...

Eurokinissi

Το τζιπ της αντιτρομοκρατικής μεταφέρει άλλον έναν ύποπτο για τρομοκρατία...
Μορφή «ριάλιτι σόου» έχουν πάρει οι συλλήψεις για την τρομοκρατία, που γίνονται τις τελευταίες μέρες. Το «κλίμα», που έχει δημιουργηθεί από τις «διαρροές», ορισμένες από τις οποίες γίνονται από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση «θολωμένων νερών», μέσα στα οποία ...κολυμπούν διάφορα σενάρια, διαδίδονται, κατά συρροήν, ονόματα και η οποία αξιοποιείται για τον αποπροσανατολισμό από μια σειρά σοβαρά λαϊκά προβλήματα.

Η σύλληψη του κοινοτάρχη της Κιμώλου, Αγγελέτου Κανά, έγινε μπροστά στις κάμερες το περασμένο Σάββατο, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Πρωτόπαππας, ισχυρίστηκε χτες, για άλλη μια φορά, πως «η δουλιά μας δεν είναι να προσφέρουμε σόου στα κανάλια». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ακόμα πως το «πότε συλλαμβάνεται κάποιος δεν εκτιμάται ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τις τηλεοράσεις», και έσπευσε να ισχυριστεί ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να γνωρίζει τις ακριβείς κινήσεις και το χρόνο αυτών των κινήσεων που κάνουν οι διωκτικές ή εισαγγελικές αρχές». Και όλα αυτά, όταν λίγο πριν τις συλλήψεις του περασμένου Σαββάτου δήλωνε σε δημοσιογράφους πως έπρεπε να κάνουν υπομονή, γιατί «αυτή τη στιγμή, όλοι πληροφορούμαστε ότι έχει προχωρήσει στο πιο αποφασιστικό σημείο η έρευνα των διωκτικών αρχών».

Σε ερώτηση για την ονοματολογία «υπόπτων», δήλωσε πως δε γνωρίζει από πού προέρχονται οι πληροφορίες, για τα ονόματα τα οποία δίνονται κατά καιρούς από ορισμένα ΜΜΕ. Απευθυνόμενος στους ...αόρατους «πληροφοριοδότες» ανέφερε ότι «χρειάζεται σοβαρότητα, πρέπει να σταματήσουν οι ανευθυνότητες».

Κατά τα άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε, για άλλη μια φορά, ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις θα εξαρθρωθούν στο σύνολό τους». Μάλιστα, άφησε, στην ουσία, ανοιχτό, το θέμα της ...αξιοποίησης των αρχείων της «Σταζι». Σε ερώτηση αν «τελείωσε η όλη εξέταση των αρχείων της ή μπορεί να υπάρχει συνέχεια» ο Χρ. Πρωτόπαππας δήλωσε ότι «όταν μια έρευνα είναι σε εξέλιξη και όταν γίνονται ανακρίσεις -και αυτή τη στιγμή γίνονται ανακρίσεις και συλληφθέντων- δεν μπορεί να ξέρουμε τι θα προκύψει».

Αναφερόμενος σε «παράγοντες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε πως «δεν είμαστε εμείς εκείνοι που επιχείρησαν, και στο απώτερο, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν, με απαράδεκτες ενέργειες να κάνουν σύνδεση της τρομοκρατίας με πολιτικές παρατάξεις. Το "παραμύθι" της σύνδεσης της τρομοκρατίας με την Αριστερά δεν το έχουμε εφεύρει, ούτε το αναπτύξαμε εμείς». Πρόσθεσε, δε, ότι «η κυβέρνηση, στον αγώνα για την πάταξη της τρομοκρατίας, δεν κοιτά καμία πολιτική ταυτότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαγωγή Ελληνα από τη CIA στη Σόφια(2006-02-10 00:00:00.0)
Και νέες μυστικές ανακρίσεις από τη CIA!(2006-01-10 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ είχε θέσει το θέμα στη Βουλή(2005-12-28 00:00:00.0)
Ανάκριση Ελληνα πανεπιστημιακού στις ΗΠΑ(2003-02-18 00:00:00.0)
Τα τηλεοπτικά(2002-12-05 00:00:00.0)
«Συλλήψεις, δίκες, καταδίκες» προαναγγέλλει ο Τ. Μίλερ(2002-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ