Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Πικρά φεγγάρια»

Ερωτική περιπέτεια, του Μπραντ Σίλμπερλινγκ, με τους πολύ καλούς Ντάστιν Χόφμαν και Σούζαν Σάραντον

Ο Τζο Ναστ είναι έτοιμος να παντρευτεί με τη γυναίκα της ζωής του. Η μοίρα όμως δεν είναι με το μέρος του. Η αγαπημένη του σύντροφος χάνει τη ζωή της. Ετσι το όνειρο του Τζο Ναστ χάνεται μέσα σε μια στιγμή. Με την επιθυμία να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που πιστεύει ότι έχουν οι γονείς της κοπέλας, αποφασίζει να μείνει στο σπίτι τους και να παλέψει νομικά για να φέρει τον υπαίτιο του θανάτου της αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Ομως η ζωή τού επιφυλάσσει κάτι καινούριο. Μια υπέροχη κοπέλα, η Μπερτ Νοξ, μπαίνει απροσδόκητα στη ζωή του. Και έτσι βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στην εκπλήρωση του νέου του ρόλου και στις επιταγές της καρδιάς του.

Ο Μπραντ Σίλμπερλινγκ έγινε γνωστός από το «City of angel», από κει και πέρα οι δρόμοι γι' αυτόν άνοιξαν τώρα, αφού η ματιά του και η πένα του ωρίμασαν λίγο περισσότερο. Φτιάχνει μια αυτοβιογραφική ταινία προσαρμοσμένη για την κινηματογραφική βιομηχανία, τα «Πικρά φεγγάρια».

Αντιμέτωπος με τα παιχνίδια της ζωής προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις και παίζει με το ερώτημα, αν αυτά που μας συμβαίνουν στο δρόμο της ζωής μας είναι καθορισμένα ή τα προκαλούν οι πράξεις μας;

Με καλή σκηνοθεσία και μια έξοχη φωτογραφία από έναν Ελληνα, τον Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, τα «Πικρά φεγγάρια» είναι μια ωραία ταινία χωρίς υπερβολές και φιοριτούρες.

Αυτό που κάνει όμως την ταινία ακόμη καλύτερη, είναι οι εξαιρετικές ερμηνείες από τον Ντάστιν Χόφμαν και τη Σούζαν Σάραντον, που ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους με εξαιρετική ακρίβεια και αλήθεια.

Τα «Πικρά φεγγάρια» είναι μια ρομαντική ιστορία με αρκετή ειλικρίνεια που θα σας συγκινήσει.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org