Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κι άλλο SOS για θερινά σινεμά

Νέα διαμαρτυρία - αίτηση των επαγγελματιών του κλάδου των θερινών σινεμά κοινοποιήθηκε στον υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία ζητούν άμεση ικανοποίηση των ζητημάτων που τους αφορούν.

Η Πανελλήνια Ενωση Επαγγελματιών Θερινών Κινηματογράφων επανέρχεται προς τον υπουργό υποστηρίζοντας ότι «...οι θερινοί κινηματογράφοι δεν είναι εύκολο να προβάλλουν ελληνικές ταινίες, αφού η έλλειψη υποτίτλων απαιτεί την αύξηση της έντασης των μεγαφώνων, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των περιοίκων». Αναφερόμενοι στο νόμο Ν. 3057, άρθρο 80, παρ.15, περίπτωση ε', με τον οποίο μειώνεται η οικονομική στήριξη της πολιτείας, επισημαίνουν: «...όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι η μπουλντόζα και το μπετόν κατέφαγαν και εξαφάνισαν τους περισσότερους τέτοιους χώρους, με αποτέλεσμα να μείνουν πολύ λίγα θερινά σινεμά».

Το κείμενο διαμαρτυρίας κλείνει με την πρόταση για «κατάργηση ή επιστροφή όλου του φόρου δημοσίων θεαμάτων που καταβάλλεται για τα θερινά ή, επικουρικά, και την αύξηση επιστροφής του φόρου σ' όλους τους θερινούς, καθώς και την κατάργηση της αναδρομικής ισχύος» της ε' περίπτωσης του νόμου, ώστε να «μας καταβληθεί το 10% του φόρου που δε μας επιστρέψατε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ