«Λουκέτα» με μέλλον...«Στη χειρότερη θέση των τελευταίων οκτώ χρόνων βρίσκονται πλέον οι βρετανικές επιχειρήσεις, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία οι πτωχεύσεις, αλλά και οι ρευστοποιήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Μάλιστα αναλυτές πιστεύουν πως η εικόνα αυτή θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο το νέο έτος, καθώς πολλές μικρότερες εταιρείες αναμένεται να επηρεαστούν από τη χρεοκοπία ή το κλείσιμο των μεγαλύτερων εταιρειών. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν οι μεγαλύτερες εταιρείες φθάνουν στο χείλος του γκρεμού αναστέλλουν τις πληρωμές προς μικρότερες εταιρείες... Μόνο στη Μεγάλη Βρετανία οι εταιρείες που έκλεισαν το 2002 φτάνουν τις 44.000» («ΤΑΪΜΣ» - «ΝΕΑ»).
Ο ένοχος της εξαθλίωσης: «Η πρόσφατη πρόταση του Λευκού Οίκου για τη χορήγηση βοήθειας, ύψους 5 δισ. δολαρίων σε όσες φτωχές χώρες καταργήσουν τα εμπόδια στο εμπόριο και ανοίξουν τις αγορές τους, πιθανότατα θα ανεβάσει αισθητά τους δείκτες της εξαθλίωσης στη Λατινική Αμερική και την Αφρική. Η κυβέρνηση Μπους ανακοίνωσε ότι οι πόροι του προγράμματος "Πρόκληση της χιλιετίας" θα ενισχύσουν χώρες, όπως η Σενεγάλη, η Γκάνα, η Βολιβία και Ονδούρα, αν εκείνες εδραιώσουν το "κράτος δικαίου" και αν εφαρμόσουν "υγιή δημοσιονομική πολιτική". Στο τελευταίο περιλαμβάνεται το ελεύθερο εμπόριο "αμερικανικών αγαθών και υπηρεσιών"»...(«ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ» - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).
Ούτε για αστείο: «Δεν είμαστε μια χώρα που αλλάζει κατεύθυνση ανάλογα με τον άνεμο. Δε θα πούμε "ναι" σε όλα τα αμερικανικά αιτήματα. Θα λάβουμε υπόψη τα συμφέροντά μας» (Αμπντουλάχ Γκιουλ -πρωθυπουργός της Τουρκίας - «ΒΗΜΑ») (σ.σ. ακούσατε έστω και για το θεαθήναι να το πει μια φορά ο Κ. Σημίτης;).