Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Απεργούν σήμερα για το Ασφαλιστικό

Με πανελλαδική 24ωρη απεργία στα εργοστάσια, τις αποθήκες, στα φαρμακεία απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον κλάδο του φαρμάκου, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους ενάντια στους αντιασφαλιστικούς νόμους της κυβέρνησης που έχει βάλει στόχο και το Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στο θέατρο Γκλόρια και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας.

Οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας, αλλά και πρωτοβάθμιων σωματείων, αλώνισαν όλες τις προηγούμενες μέρες τους εργασιακούς χώρους, προετοιμάζοντας την επιτυχία της απεργίας, αλλά και τη σημερινή περιφρούρησή της. Μια απεργία που έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση από όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι δηλώνουν ανοιχτά τη μαζική συμμετοχή τους, αλλά και την απόφασή τους να απαιτήσουν δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Να ορθώσουν τείχος στις αντιασφαλιστικές επιδιώξεις της κυβέρνησης που στοχεύει να μετατρέψει το ταμείο τους σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και να το συγχωνεύσει με το ΤΕΑΜ για να καρπωθεί τα 90 δισ. αποθεματικά που έχει σήμερα.

Οι εργαζόμενοι ειδικά για τον κλάδο απαιτούν και διεκδικούν: Να ισχύσουν οι ρυθμίσεις πριν από το 1992, όπου για 40 χρόνια μέχρι τότε υπήρχε εισφορά 2% των εργοδοτών, την οποία το 1983 την κατάργησαν, την ονόμασαν κοινωνικό πόρο και τη μετακύλησαν στις τιμές των προϊόντων. Το 1998 την κατάργησαν, αφού είχαν παγώσει το ύψος της από το 1992, με αποτέλεσμα το Ταμείο να χάνει κάθε χρόνο 6 δισ. δραχμές, όταν οι εισφορές των εργαζομένων συνεχώς αυξάνονται. Γι' αυτό η Ομοσπονδία απαιτεί επαναφορά της εργοδοτικής εισφοράς και απόδοσης από την κυβέρνηση των χρωστούμενων. Ακόμα, διεκδικεί να ενταχτούν οι εργατοτεχνίτες και άλλες ειδικότητες στο Ταμείο και να σταματήσει ο οικονομικός στραγγαλισμός και η αφαίμαξη του Ταμείου προς τρίτους, κάτι που μεταφράζεται σε πολλά δισεκατομμύρια. Τέλος, αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση του Ταμείου από αυτούς που συνεισφέρουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ