Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση της επιτροπής του ΔΣΑ

Οι έλεγχοι κατά την ανταλλαγή των εγγράφων μεταξύ των κατηγορουμένων για την υπόθεση της «17Ν» και των συνηγόρων τους θα πρέπει να γίνονται από δικαστικούς λειτουργούς και όχι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Την άποψη αυτή εκφράζει η αρμόδια Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), που συγκροτήθηκε μετά από διαμαρτυρίες των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων για την «17Ν», προκειμένου να αντιμετωπίσει τα νομικά ζητήματα, τα οποία ανακύπτουν σ' αυτή υπόθεση.

Στην Επιτροπή προΐσταται ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός και μέλη της είναι οι Ν. Αλεβιζάτος, Χρ. Αργυρόπουλος, Γ. Καμίνης, Γ. Στεφανάκης του Κωνσταντίνου και Γ. Εμμ. Στεφανάκης.

Παράλληλα, η Επιτροπή του ΔΣΑ αποδοκιμάζει διάφορα περιστατικά που καταγγέλθηκαν, όπως διαβίβαση εγγράφων από κρατουμένους σε συνηγόρους μέσω... ταχυδρομείου και θεωρεί ότι τέτοιες πρακτικές «συνιστούν αθέμιτες πρακτικές, οι οποίες θα πρέπει το ταχύτερο να αντικατασταθούν με άλλες που να μην καταργούν στην πράξη το δικαίωμα του κρατούμενου να επικοινωνεί με τον συνήγορό του».

Σχετικά με την περίπτωση της κρατούμενης Αγγ. Σωτηροπούλου, η Επιτροπή κρίνει ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ανετότερη και πιο εύκολη επαφή με τον ανήλικο γιο της, ενώ για τις συνθήκες προαυλισμού του φερόμενου ως αρχηγού της «17 Νοέμβρη» Αλ. Γιωτόπουλο αναφέρει ότι δε θα πρέπει να αποκλείεται η επικοινωνία του με τους άλλους συγκρατούμενούς του.

Τέλος, η Επιτροπή αναφερόμενη στα Μέσα Ενημέρωσης αποδοκιμάζει την πρακτική μερικών δημοσιογράφων που εκφράστηκαν με υπαινιγμούς και απρεπείς χαρακτηρισμούς εναντίον των συνηγόρων των κατηγορουμένων για την «17Ν» και επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες στρέφονται εναντίον των ίδιων των ατομικών ελευθεριών και του πολιτεύματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ