Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Σχολείο στη μνήμη του Λεων. Αυδή

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει το όνομα του Λεων. Αυδή στο 1ο Σχολικό Συγκρότημα που κατασκευάζει ο δήμος. Χτες έγινε η τελετή θεμελίωσης

Ο Λεων. Αυδής
Ο Λεων. Αυδής
Το όνομα του Λεων. Αυδή θα φέρει το σχολικό συγκρότημα που σύντομα θα φιλοξενήσει το 90ό και 129ο Νηπιαγωγείο Αθηνών. Ο Δήμος Αθηναίων, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στον αγωνιστή δημότη της πόλης του, ιδρυτή και πρώτου επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», έδωσε το όνομά του στο πρώτο σχολικό κτίριο που κατασκευάζει ο δήμος.

Στη σεμνή και λιτή τελετή θεμελίωσης, που διοργάνωσε ο δήμος, στο οικόπεδο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Μ. Βόδα και Λεμεσού στην Πλατεία Αμερικής, παραβρέθηκαν και τα παιδιά που θα «φοιτήσουν» στο σχολείο, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Παρόντες ήταν και η σύζυγος του Λεων. Αυδή Ιρις και ο γιος του Βασίλης.

«Τα γελαστά μάτια αυτών των παιδιών που είναι μπροστά μας, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να δει κανείς στη σημερινή κατάσταση, στη σημερινή Αθήνα, στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα» σημείωσε στη σύντομη τοποθέτησή του ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης» και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος. «Ο Λεων. Αυδής - είπε - άφησε πάρα πολλά. Ο σύντροφός μας και στο Κόμμα και στο Δήμο και στο Κοινοβούλιο και στους καθημερινούς αγώνες, είναι μαζί μας. Είναι μαζί μας, με τη δράση του, με τη στάση ζωής και κυρίως με το έργο που άφησε. Και άφησε μια πλούσια κληρονομιά. Εμείς στη "Συμπαράταξη για την Αθήνα" συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο. Εχουμε τη συντρόφισσά του και το γιο του μαζί μας και νιώθουμε διπλή χαρά. Γιατί νιώθουμε ότι ο Λεων. Αυδής είναι μαζί μας. Συνεχίζει να βοηθά και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Αθήνας, στην ανάπτυξη των αγώνων και στην ανάπτυξη του πνεύματος της πόλης. Γιατί ένα σχολείο είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να θεμελιώνεται. Οπωσδήποτε, η θεμελίωση ενός σχολικού συγκροτήματος είναι το πιο θετικό στοιχείο στη δουλιά όλων. Και έχει ιδιαίτερη αξία το σχολείο να εγκαινιαστεί σύντομα και οι μικροί μαθητές να είναι οι καθημερινές φωνές και τα όμορφα τιτιβίσματα σε αυτή τη γειτονιά που είναι πνιγμένη στο τσιμέντο».


Ο δήμαρχος Δ. Αβραμόπουλος, αφού αναφέρθηκε στις προσπάθειες του δήμου για την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης, σημείωσε ότι η χτεσινή τελετή σηματοδοτούσε, μεταξύ άλλων, και «την απόδοση τιμής στο Λεων. Αυδή», ο οποίος «έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των πραγματικών αναγκών και προτίμησε να συνεισφέρει τις δυνάμεις τις δικές του και του συνδυασμού του στην κοινή προσπάθεια».

Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Ντ. Μπακογιάννη σημείωσε πως «ο Λεων. Αυδής άξιζε την ιδιαίτερη αυτή τιμή που του επιφύλαξαν οι συνάδελφοί του», ενώ ο Γ. Δημαράς υπογράμμισε ότι «είναι ξεχωριστή τιμή για μένα να βρίσκομαι σε αυτό το σχολικό κτίριο, που φέρει το όνομα του Λεων. Αυδή, τον οποίο έτυχε να γνωρίσω και στη Βουλή και με εντυπωσίασε και με ενέπνευσε και η προσωπικότητα και το ήθος του».

Το σχολικό αυτό συγκρότημα είναι το πρώτο που κατασκευάζει ο Δήμος Αθηναίων και εντάσσεται στις «προγραμματικές συμβάσεις» Δήμου και Οργανισμού Σχολικών Κτιριών Αθήνας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν πολλά μέλη της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», μεταξύ των οποίων και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζωή Βαλάση και Αλέκα Ζορμπαλά, διαμερισματικοί σύμβουλοι και φίλοι. Εκεί ήταν και ο αντιδήμαρχος Νίκος Απέργης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ