Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
29 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ '73
Το Πολυτεχνείο μάς θέλει ανυπότακτους

Κάλεσμα από τη ΦΕΑΠΘ για αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό

Σε αγωνιστικό γιορτασμό της 29ης επετείου της ηρωικής παλλαϊκής εξέγερσης του Νοέμβρη του '73, καλεί τους φοιτητές και όλο το λαό, το Κεντρικό Συμβούλιο της Φοιτητικής Ενωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΕΑΠΘ). Με σύνθημα «Το Πολυτεχνείο μάς θέλει ανυπότακτους», το ΚΣ της ΦΕΑΠΘ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει την Κυριακή 17 Νοέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους και στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία που θα ακολουθήσει, με ενδιάμεσο σταθμό το αμερικάνικο προξενείο και θα καταλήξει στο χώρο του Πολυτεχνείου. Η προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, στην πλατεία Χημείου. Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 16 Νοέμβρη, θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το ΚΣ της ΦΕΑΠΘ, καλεί όλους τους φοιτητικούς Συλλόγους μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις να πάρουν αποφάσεις για τον αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου και να διαδηλώσουν αγωνιστικά ότι «η εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζει να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες της νέας γενιάς και ολόκληρου του λαού. Αποτελεί φωτεινό ορόσημο στην ιστορία του μαζικού λαϊκού κινήματος της χώρας μας, γιατί βρίσκεται στον αντίποδα της ηττοπάθειας, του συμβιβασμού και της υποταγής».

Οπως αναφέρει στο πλαίσιο του φετινού γιορτασμού, το μήνυμα του αγώνα παραμένει ζωντανό: «Για το δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με δικαιώματα για όλους, Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και δωρεάν. Για δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, για πτυχία με αξία και όχι κουρελόχαρτα. Ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καμία εμπλοκή της Ελλάδας, για την επιστροφή των Ελλήνων φαντάρων. Ενάντια στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Ενάντια στην εξάρτηση. Να φύγει το ΝΑΤΟ».

Μάλιστα επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της πάλης, αναφέρει πως 29 χρόνια από τον ηρωικό Νοέμβρη του '73, ο λαός και η νεολαία της χώρας βρίσκονται μπροστά σε εξελίξεις που απειλούν το μέλλον τους. «Οι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με τη συνενοχή, τη στήριξη της ΕΕ, με αφορμή το χτύπημα στις 11 Σεπτέμβρη του 2001, ξεκίνησαν εδώ και ένα χρόνο επιδρομή ενάντια σε ολόκληρη την Ευρασία με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας. Παράλληλα «ευλογούν» με κάθε ευκαιρία τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από τις ορδές του Σαρόν.

29 χρόνια μετά, τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν στο Ιράκ. Πρόκειται για το νέο γύρο αίματος της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, για ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η ειρήνη, η δημοκρατία, μια σειρά στοιχειώδη δικαιώματα μπαίνουν υπό διαπραγμάτευση με κύρια ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης, στο όνομα της «τρομοσυζήτησης», της Ολυμπιάδας, της συναίνεσης στην ιμπεριαλιστική νομιμότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις(15/11/2005)
Κάλεσμα για παλλαϊκό γιορτασμό(11/11/2004)
Στο Προξενείο η αυριανή διαδήλωση(16/11/2002)
Παλλαϊκός γιορτασμός σε πολλές πόλεις(8/11/2002)
Διαδήλωση και πορεία στο Αμερικάνικο Προξενείο(14/11/2001)
Προετοιμασίες για την επέτειο της εξέγερσης(7/11/2000)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org