Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Συλλαλητήριο - απάντηση στα οξυμένα προβλήματα

Με ένα μαζικό συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο και πορεία διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Εύβοιας, εκατοντάδες σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας έδωσαν χτες ένα πρώτο «δείγμα» της αποφασιστικότητάς τους να αντιπαλέψουν τα προβλήματα στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και την υποβάθμιση των σπουδών τους. Απόφαση για τη χτεσινή κινητοποίηση είχαν πάρει οι σπουδαστικοί σύλλογοι των σχολών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) κι οι σπουδαστές έδωσαν το «παρών» σ' αυτή, απαιτώντας δημόσια Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση και μόρφωση για όλους, αύξηση των δαπανών στο 15%, ενώ διαδήλωσαν την απόφασή τους να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Τη φετινή περίοδο, στα ήδη οξυμένα προβλήματα των σπουδαστών του ΤΕΙ Χαλκίδας, ήρθαν να προστεθούν επιπλέον, η έλλειψη τουλάχιστον είκοσι καθηγητών, με αποτέλεσμα να χαθούν γι' αυτό το εξάμηνο αρκετά προαιρετικά μαθήματα ειδικότητας αλλά και υποχρεωτικά μαθήματα και εργαστήρια. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται τα προβλήματα στέγασης, σίτισης, αύξησης εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι σπουδαστές μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες στο Εργατικό Κέντρο, κατευθύνθηκαν με πορεία στο υπεραστικό ΚΤΕΛ, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τη διοίκηση των λεωφορειούχων, απαιτώντας τη μείωση στο μισό του εισιτηρίου. Κάθε σπουδαστής ξοδεύει το λιγότερο 2 ευρώ σχεδόν καθημερινά για το δρομολόγιο Χαλκίδα - ΤΕΙ - Χαλκίδα, πράγμα ασύμφορο για τη συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών που προέρχονται από μισθοσυντήρητες οικογένειες. Μετά τη στάση τους στο ΚΤΕΛ, οι σπουδαστές συνέχισαν τη δυναμική τους πορεία έως τη Νομαρχία Εύβοιας, όμως ο νομάρχης απουσίαζε. Ανανέωσαν, λοιπόν, το αγωνιστικό τους ραντεβού για το αμέσως επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ