Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ελλείψεις και κενά σε σχολεία

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Τα προβλήματα, τα οποία παραμένουν πολλά και οξυμένα στα γυμνάσια, λύκεια και ΤΕΕ Καρδίτσας αρκετό διάστημα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, φέρνει για συζήτηση στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αντ. Σκυλλάκου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρεται σε επιστολή της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, σύμφωνα με την οποία χρειάζεται να προσληφθούν άμεσα 27 τουλάχιστον αναπληρωτές καθηγητές και αρκετοί ωρομίσθιοι για να μπορέσουν όλα τα σχολεία του νομού να λειτουργήσουν με πλήρες πρόγραμμα. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση του 2ου ΤΕΕ όπου στο τμήμα κομμωτικής λόγω έλλειψης καθηγητών είναι ακάλυπτες 90 διδακτικές ώρες ειδικότητας. Πρόβλημα υπάρχει και με την έλλειψη βιβλίων, ιδιαίτερα στα ΤΕΕ, ενώ είναι αναγκαία η άμεση αποστολή υλικών, εργαλείων, μηχανημάτων και εποπτικών μέσων για τον εξοπλισμό των ΤΕΕ, Γυμνασίων και Λυκείου του νομού. Ακόμα χρειάζεται να διοριστούν άμεσα γραμματείς, επιστάτες και φύλακες για τα σχολεία όπου δεν υπάρχουν. Επιπλέον η ΕΛΜΕ ζητά να δρομολογηθεί η κατασκευή του 3ου Λυκείου Καρδίτσας και η μελέτη για την κατασκευή του Μουσικού Σχολείου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη λύση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία του νομού Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ