Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εργα Νταλί στην Αθήνα

«Ιδιομορφίες»
«Ιδιομορφίες»
Με την έκθεση έργων του διάσημου σουρεαλιστή Ισπανού ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί, εγκαινιάζει την εκθεσιακή του περίοδο το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4). Η έκθεση οργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο - Κέντρο Τέχνης Reina Sofia της Μαδρίτης και το Ιδρυμα Γκαλά - Σαλβαντόρ Νταλί. Παρουσιάζεται μια γενική επισκόπηση του έργου του μεγάλου ζωγράφου, καλύπτοντας όλες τις περιόδους της δημιουργίας του, από τις αρχές της δεκαετίας του 1920 έως τη δεκαετία του 1980.

Εως τα τέλη Γενάρη, εκτίθενται τριάντα πίνακες και ένα γλυπτό του Νταλί, έργα τα οποία παραχωρήθηκαν από τα δύο συνεργαζόμενα Ιδρύματα. Το κέντρο βάρους εστιάζεται στην ιδιόμορφη καλλιτεχνική προσωπικότητα του Σ. Νταλί και ο τίτλος της βασίζεται στο έργο του «Ιδιομορφίες». Με το έργο αυτό, ο καλλιτέχνης σχολιάζει σκωπτικά την εκκεντρική προσωπικότητά του και το μύθο που την περιβάλλει - αλλά και τους μύθους της ανθρωπότητας, από τους οποίους συχνά ο ίδιος άντλησε την έμπνευσή του.

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου: «Με την έκθεση αυτή επιχειρούμε την αναθεώρηση του έργου του Νταλί. Επιδιώκουμε να έρθουμε σε επαφή με ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι του έργου του, παρακολουθώντας την εξέλιξη της τέχνης του από τα πρώτα του βήματα έως το μοναχικό του τέλος». Κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, θα προβάλλεται δεκαπεντάλεπτη ταινία βασισμένη στη ζωή και το έργο του Νταλί. Παράλληλα, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες. Σημειώνουμε ότι το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έχει προγραμματίσει για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων την έκθεση «Ολυμπισμός στην περιφέρεια του ελληνικού κόσμου», ενώ νωρίτερα θα φιλοξενήσει έκθεση που θα αναφέρεται στη σχέση των λαών της Μεσογείου στην αρχαιότητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ