Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιπτάμενοι Γάλλοι τσιρκολάνοι

Ενας γιγάντιος λευκός θόλος ύψους 21 μέτρων θα στηθεί την 1η Νοεμβρίου στο Αλσος Στρατού στο Γουδί, για να υποδεχτεί τους 18 Γάλλους ακροβάτες και μουσικούς του τσίρκου «Les Arts Sauts» στην παράσταση με τίτλο «Καγιασίν», που αψηφά τους νόμους της βαρύτητας.

Οι «Λες Αρ Σο» απέχουν πολύ από τους συνηθισμένους ακροβάτες που εκτελούν νούμερα στο ακροβατικό μονόζυγο του τσίρκου. Οι 18 αυτοί Γάλλοι ακροβάτες και μουσικοί είναι αφοσιωμένοι, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, στην τέχνη του άλματος, ή καλύτερα στην τέχνη των «πτήσεων» και της ακροβασίας.

Η παράσταση «Καγιασίν» χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα στιλ, φαντασίας και επιδεξιότητας. Μια μαγευτική παράσταση με ιπτάμενα σώματα, που χορεύουν στον αέρα υπό τους ήχους των μουσικών και των τραγουδιστών (τσέλο, κόντρα μπάσο και φωνές). Καθένας από τους πρωταγωνιστές δε θεωρείται ένας απλός ακροβάτης τσίρκου. Αντίθετα, έχει ένα πλούσιο παρελθόν καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στις σχολές επαγγελματιών ακροβατών στη Γαλλία και την Ουγγαρία. Μετά την αποφοίτησή τους όλοι τους εργάστηκαν στους μεγαλύτερους θιάσους στον κόσμο.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 10, 11 και 13 Νοεμβρίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 35 ευρώ τις καθημερινές και 45 ευρώ το Σαββατοκύριακο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ