Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝ-ΑΛΛΑΓΕΣ

ΠΟΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ: «Αμετακίνητος δηλώνει ο Περισσός στη θέση του ότι όπου δεν έχει περάσει δικός του υποψήφιος στο β' γύρο οι ψηφοφόροι του θα καταδικάσουν "με όποιο πρόσφορο τρόπο" (άκυρο, λευκό, αποχή) τους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ και τη ΝΔ. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΝ διά του προέδρου του επέμεινε χθες στα "πολιτικά και αυτοδιοικητικά" κριτήρια της ψήφου, προσθέτοντας "δε λέμε λευκό, άκυρο, αποχή, δε λέμε υπέρ του ενός, εναντίον του άλλου, αλλά λέμε: κρίνετε και τοποθετηθείτε"» (Λ. Σταυρόπουλος - ΒΗΜΑ).

ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ...«Η Χαριλάου Τρικούπη δέχτηκε με προφανή ικανοποίηση τη δήλωση - υπενθύμιση του προέδρου του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλου προς τους ψηφοφόρους του κόμματος ότι το κόμμα δεν ψηφίζει την παράταξη του Γ. Τζαννετάκου στην Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, όπως και την παράταξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων... Από την άλλη πλευρά όμως στο ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν με σκεπτικισμό τη δήλωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, με την οποία κατηγορεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για "προβοκάτσια" σε σχέση με τη "μυστική συμφωνία ΝΔ - ΚΚΕ στο β' γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών"» (Γ. Χρ. Παπαχρήστος - ΝΕΑ).

ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ...«Η μεγαλύτερη κατάκτηση είναι κατά τη γνώμη μου ότι ο Συνασπισμός βγαίνει από αυτήν την εκλογική μάχη με πιο σαφή τα αριστερά και οικολογικά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, με πιο ισχυρή την αυτόνομη ριζοσπαστική αριστερή του ταυτότητα» (Γ. Δραγασάκης - ΑΥΓΗ).

«ΕΥΚΟΛΕΣ» ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ: «Είναι αδιανόητο λογικά από τη μια να καλώ τους ψηφοφόρους να με ψηφίσουν γιατί η πολιτική μου είναι εντελώς αντίθετη από την πολιτική των δύο μονομάχων της εξουσίας και από την άλλη τώρα να τους καλώ να ψηφίσουν υπέρ της πολιτικής την οποία τους καλούσα να καταδικάσουν» (Μαν. Γλέζος - ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ