Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μια πρόταση...

Γρηγοριάδης Κώστας

Δυσκολεύεται - έγραφε η «Αυγή» του περασμένου Σαββάτου - να κατανοήσει την κριτική της στήλης στο περιεχόμενο του «σχεδίου έκκλησης κατά του πολέμου», που πρότεινε ο Φ. Κουβέλης στους άλλους υποψήφιους δημάρχους της Αθήνας και, αντί άλλης απάντησης, παρέθετε ένα απόσπασμα από πρόσφατη έκκληση του Ιρακινού ΚΚ (δημοσιεύτηκε στο «Ρ» του Σαββάτου).

Επανερχόμαστε, λοιπόν, και προκειμένου να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί, προτείνουμε στην «Αυγή», στο ΣΥΝ και τον Φ. Κουβέλη, να υιοθετήσουν και να προτείνουν τις παρακάτω θέσεις, ως σχέδιο της κοινής έκκλησης:

1. Ο πόλεμος και η οποιαδήποτε επέμβαση απορρίπτονται κατηγορηματικά και αποφασιστικά, είτε με πρόσχημα την εξάλειψη των όποιων όπλων μαζικής καταστροφής, είτε με αυτό της «αλλαγής καθεστώτος» και της δήθεν αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

2. Στα πλαίσια αυτά, καλείται η ελληνική κυβέρνηση να πάρει αντίστοιχη και ξεκάθαρη θέση σε όλα τα διεθνή φόρα και να μη δώσει την παραμικρή διευκόλυνση (εναέριο και θαλάσσιο χώρο, βάση Σούδας, κλπ.) σε οποιαδήποτε πολεμική προετοιμασία και επιδρομή κατά του ιρακινού λαού.

3. Καλούνται τα φιλειρηνικά κινήματα και οι προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, να εντείνουν τους αγώνες τους, ώστε ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας να προχωρήσουν στα παρακάτω μέτρα:

- Την άμεση άρση όλων των απάνθρωπων διεθνών κυρώσεων σε βάρος του ιρακινού λαού.

- Την ένταση της πολιτικής και διπλωματικής απομόνωσης του δικτατορικού καθεστώτος.

- Την εφαρμογή του ψηφίσματος 688 (Απρίλης 1991) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και των σχετικών με την εξάλειψη των όπλων μαζικής καταστροφής αποφάσεων, με την αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού και την πίεση στο καθεστώς του Ιράκ, να σταματήσει τις μαζικές εκτελέσεις πολιτικών κρατουμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ