Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα συμβούλια επιλογής των διευθυντών γιατρών

Με τρεις αποφάσεις του υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προωθείται η επιλογή και αξιολόγηση των διευθυντών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με το νέο νόμο 2889/2002. Με το νέο τρόπο ενισχύεται ο ασφυκτικός κομματικός υποκειμενισμός στην επιλογή των διευθυντών καθώς αφαιρούνται και οι περιορισμένες δυνατότητες αντίστασης σε άδικες επιλογές.

Η απόφαση για την «Συγκρότηση Συμβουλίων Αξιολόγησης Διευθυντών Ιατρών ΕΣΥ» δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1225 και η «Απόφαση για τη Συγκρότηση Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Ιατρών» δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1226.

Ως ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των Συμβουλίων Επιλογής και Αξιολόγησης των Διευθυντών Ιατρών του ΕΣΥ ορίστηκε η 30.9.2002 με υπουργική απόφαση του δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1227.

Από τις 30.9.2002 τα Συμβούλια Κρίσης και Επιλογής Ιατρικού και Οδοντιατρικού Προσωπικού (ΣΚΕΙΟΠΝΙ) σταματούν να έχουν αρμοδιότητες για την επιλογή και αξιολόγηση των διευθυντών γιατρών στα νοσοκομεία. Υποθέσεις για την επιλογή και αξιολόγηση διευθυντών που δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 30.9.2002 μεταβιβάζονται στα νεοθεσμοθετημένα Συμβούλια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ