Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξαναχτύπησαν οι «έμποροι» της αναπηρίας

Την προκήρυξη θέσεων για άτομα ειδικών κατηγοριών μόνο σε προεκλογικές περιόδους καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΑμΕΑ

«Μαζικές προσλήψεις τώρα» απαιτεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων
«Μαζικές προσλήψεις τώρα» απαιτεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων
Δεν έχει τελειωμό ο εμπαιγμός και η ξεδιαντροπιά της κυβέρνησης σε βάρος των αναπήρων. Αφού η ίδια τους έχει οδηγήσει με την πολιτική της στην ανεργία, στην ανέχεια, στην εξαθλίωση, έρχεται τώρα, παραμονές των δημοτικών εκλογών, να κάνει μια ακόμα ρουσφετολογική προκήρυξη για προσλήψεις ατόμων ειδικών κατηγοριών βάσει του νόμου 2643/98, ο οποίος ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζεται μόνο σε προεκλογικές περιόδους.

Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΚ ΑμΕΑ), υπογραμμίζοντας ότι η παράταξη είχε ξεκαθαρίσει, όταν ψηφιζόταν ο νόμος 2643/98 (προβλέπει μεταξύ άλλων και την κατ' εξαίρεση - αναγκαστική πρόσληψη των ΑμΕΑ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) ότι πρόκειται για έναν ακόμα νόμο που θα λειτουργούσε σαν κυβερνητικός μηχανισμός προς άγραν ψήφων, εξαγοράς συνειδήσεων, ρουσφετολογικών προσλήψεων.

Η ίδια η πράξη εφαρμογής του νόμου επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω, αφού ενώ θα έπρεπε, βάση του νόμου, να είχαν γίνει πέντε προκηρύξεις (μία κάθε χρόνο), έχουν γίνει μόνο δύο και πάντα στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Η πρώτη προκήρυξη ανακοινώθηκε παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2000 και σήμερα, παραμονές δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών ανακοινώθηκε η δεύτερη προκήρυξη. Η ΕΣΚ ΑμΕΑ σημειώνει ότι από την πρώτη προκήρυξη, επί της ουσίας προσλήφθηκαν ελάχιστοι ανάπηροι.

«Οι στόχοι των μηχανισμών της κυβέρνησης είναι καθαροί και στον πιο καλόπιστο», υπογραμμίζει η παράταξη και καταγγέλλει την κυβέρνηση και τη νόθα διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑΕΑ) για τη βάρβαρη εκμετάλλευση των δικαιωμάτων των αναπήρων.

Ακόμα, καλεί τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες, τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, να καταδικάσουν και με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές όλους αυτούς που φορούν το κοινωνικό τους προσωπείο ένα μήνα πριν τις εκλογές, τάζοντας τον ουρανό με τ' άστρα, για να συγκαλύψουν τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική που εφαρμόζουν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τέλος, καλεί τους αναπήρους και τις οικογένειές τους, να ισχυροποιήσουν τα ψηφοδέλτια της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και των αγωνιστικών δημοτικών κινήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ