Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η πλειοψηφία της διοίκησης συνδράμει την κυβερνητική πολιτική

Αρνήθηκε το αίτημα σωματείων για κατάργηση της μερικής απασχόλησης, συμβάσεων ορισμένου χρόνου, του ωρομισθίου, προβάλλοντας ως αίτημα την κατοχύρωση πλαφόν για τους μερικώς απασχολούμενους!

Χέρι βοηθείας στο υπουργείο Εργασίας και συνολικά στην κυβέρνηση δίνει ουσιαστικά με τη στάση της η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται με την απόφαση για παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, που θα σημάνει και νέα απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης της ΟΙΥΕ και στην οποία είχαν κληθεί σωματεία του εμπορίου. Στη σύσκεψη έξι πρωτοβάθμια σωματεία, που ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, κατέθεσαν ένα πλαίσιο αιτημάτων και δράσης, το οποίο όμως στα βασικά του σημεία δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία της διοίκησης.

Στο αίτημα των σωματείων για κατάργηση της μερικής απασχόλησης, συμβάσεων ορισμένου χρόνου, του ωρομισθίου, η πλειοψηφία της διοίκησης διαφώνησε προβάλλοντας ως αίτημα την κατοχύρωση πλαφόν για τους μερικώς απασχολούμενους! Στο αίτημα να είναι κλειστά τα μαγαζιά τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου πάλι η πλειοψηφία της διοίκησης διαφώνησε, υπερασπίζοντας το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, με το οποίο σήμερα δεν κατοχυρώνονται τα απογεύματα των παραπάνω ημερών. Τα σωματεία κάλεσαν επίσης σε πάλη για την κατάργηση των νόμων και διατάξεων που επιτρέπουν την απελευθέρωση του ωραρίου, τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής ως αργίας, για 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο.

Η πλειοψηφία της διοίκησης ναι μεν αντέδρασε στην απόφαση της κυβέρνησης για παράταση του ωραρίου, ωστόσο όπως κατήγγειλαν και οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ στο ΔΣ, μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία σε αγωνιστική κατεύθυνση και συντονισμού των εργαζομένων για να αποκρούσουν αυτήν την επίθεση.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων γραφείων Γ. Κομνηνός, κατήγγειλε δε, την πλειοψηφία της διοίκησης γιατί στη χτεσινή σύσκεψη είχε καλέσει μόνο τα σωματεία του εμπορίου, ενώ όπως υπογράμμισε, το ζήτημα του ωραρίου δεν αφορά μόνο τους εμποροϋπαλλήλους αλλά μια σειρά κλάδους που δουλεύουν στο εμπόριο, όπως είναι οι λογιστές, οι υπάλληλοι γραφείου, οι αποθηκάριοι, οι καθαρίστριες κλπ. και πρέπει να υπάρξει συντονισμένη αντιμετώπιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ