Η «Καθημερινή» σημειώνει ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει εμπεδωμένη την πεποίθηση ότι ο Δ. Κουφοντίνας απολάμβανε της προστασίας συγκεκριμένου δικτύου, που είχε την έδρα του στην Αίγινα. Το νησί έχει γίνει καταφύγιο για μέλη του ΕΛΑ και πρόσωπα που έχουν ιστορική διασύνδεση με τις εγχώριες και ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις. «Τα Νέα» γράφουν ότι οι έρευνες της Ασφάλειας στο Αγκίστρι διεξάγονται με την ελπίδα να βρεθούν εκεί τα «ιστορικά κειμήλια» της «17Ν», όπως το σαρανταπεντάρι πιστόλι.
Η «Απογευματινή» γράφει ότι το παρακράτος ήταν αυτό που έδρασε στην υπόθεση Παυλή, όπου δε βρέθηκε το παραμικρό στοιχείο για τον βομβιστή, υπαξιωματικό της Αεροπορίας και της ΕΥΠ, εμπόδισε τις έρευνες για τις κλοπές των όπλων στο Συκούριο, έδρασε στην υπόθεση της Ριανκούρ, όπου η «17Ν» απεγκλωβίστηκε και ελευθερώθηκε, ενώ ήταν σε κλοιό.
Ο «Ελεύθερος Τύπος» σημειώνει πως το 1993 χάθηκε η ευκαιρία για τις αρχές να εξαρθρώσουν τη «17Ν». Τότε είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια ο Β. Τζωρτζάτος, ο οποίος είχε επισημανθεί να παρακολουθεί τον δεύτερο ναυτικό ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ. Οπως έχει σημειώσει στην κατάθεσή του ο Σάββας Ξηρός, «η μέθοδος των αστυνομικών να πιάσουν και ν' ανακρίνουν τον Τζωρτζάτο αντί να τον παρακολουθήσουν, ήταν σωτήρια για μας, γιατί τρεις μέρες αργότερα είχε καθοριστεί συνάντηση, ώστε να καταστρωθούν τα πλάνα για την υλοποίηση του χτυπήματος».
Το «Εθνος» σημειώνει ότι άτομο, που φέρεται ότι έχει σχέση με τις τρομοκρατικές οργανώσεις «17 Νοέμβρη» και «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας», αναζητεί τις τελευταίες μέρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επειδή οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει αναφέρουν ότι κατάρτισε ομάδα στήριξης του Δ. Κουφοντίνα. Πρόκειται για πέντε - έξι άτομα που ενεργοποιήθηκαν ύστερα από προτροπή του και έδωσαν κάθε δυνατή βοήθεια στον «Λουκά» της «17Ν», όταν αυτός αποφάσισε να εξαφανιστεί και ν' αποφύγει τη σύλληψή του.
Η «Ελευθεροτυπία» αναφέρει ότι προστίθενται καταλυτικά στοιχεία στην έρευνα για την τρομοκρατία και, σύμφωνα με πηγές υψηλού κύρους και αξιοπιστίας, έχουν πλέον αποκρυπτογραφηθεί οι «ροές» των προσώπων μεταξύ των διαφόρων οργανώσεων. Παλιότερα το ζήτημα ήταν, εάν τα «δοχεία» της τρομοκρατίας συγκοινωνούσαν, τώρα το ζήτημα είναι «πόσο πολύ συγκοινωνούσαν», αποφαίνεται η ίδια πηγή. Ελάχιστη είναι πλέον και η απόσταση από την τεκμηρίωση στοιχείων, που συνδέουν συγκεκριμένα πρόσωπα - αυτουργούς στη δράση του ΕΛΑ, της «1ης Μάη» και των «Επαναστατικών Πυρήνων».
Το «Βήμα» γράφει ότι η Ασφάλεια ερευνά την εμπλοκή πέντε «ομάδων» από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που έχουν έδρα την Αίγινα, προκειμένου να εντοπίσει το δίκτυο υποστήριξης του Δ. Κουφοντίνα. Η έρευνα εστιάζεται σε τρία πρόσωπα που φαίνεται να είχαν «στενή» σχέση και στο παρελθόν με το περιβάλλον του. Οι διωκτικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει την τελευταία 20ετία έρευνες στο νησί και για άλλες υποθέσεις, όπως για την υπόθαλψη της Ελβετίδας Π. Κραουζέ, που σχετιζόταν με της «Ερυθρές Ταξιαρχίες», για την αυτοκτονία ενός υπόπτου για συμμετοχή στον ΕΛΑ το 1994, αλλά και για το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες που είχαν προκαλέσει τη σφαγή στο «Σίτι οφ Πόρος» το 1988, να είχαν προμηθευτεί εκρηκτικά και όπλα στη διάρκεια της τελευταίας στάσης του πλοίου στην Αίγινα.
Αλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως οι διωκτικές αρχές ερευνούν, αν υπήρξε συνεργασία «1ης Μάη» και «17Ν» στην επίθεση κατά του τότε προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Ραφτόπουλου, το 1987.
Η «Χώρα» γράφει πως η παραλία όπου ο Δ. Κουφοντίνας είχε κατασκηνώσει 67 μερόνυχτα και οι διάφορες «εξορμήσεις» που έκανε στην Αίγινα δεν είναι ίσως παρά μία προσπάθεια να συγκαλυφτούν τα πρόσωπα - κλειδιά, που όλον αυτόν τον καιρό τον φιλοξενούσαν.
Η «Αυριανή» σημειώνει ότι ο Δ. Κουφοντίνας έμενε σε σπίτι της Αίγινας και έστησε τη σκηνή στο Αγκίστρι για «ξεκάρφωμα κατοίκων και παραθεριστών».