Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αρπάζει χώρους του Περάματος ο ΟΛΠ!
  • Συνεχίζει τις επεκτάσεις των εγκαταστάσεών του. Αποθηκεύει κοντέινερς ακόμη και σε χώρους δημοτικών αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων
  • Αγωνιστικό συναγερμό σημαίνει ο δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του «Οργανισμού Λιμένα Πειραιά ΑΕ» για την αρπαγή ζωτικών χώρων της πόλης του Περάματος και τη μετατροπή τους σε χώρο αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερς)! Οι εγκληματικοί σχεδιασμοί του ΟΛΠ σε βάρος των κατοίκων της πόλης τέθηκαν σε εφαρμογή προχτές Κυριακή ξημερώματα όταν σαν κλέφτες άνθρωποι του Οργανισμού τοποθέτησαν 20 κοντέινερς στον παραλιακό χώρο του Αρμού εκεί ακριβώς όπου από το δήμο έχουν διαμορφωθεί αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι πολιτισμού και αναψυχής! Ταυτόχρονα, αυτή η ενέργεια του ΟΛΠ προαναγγέλλει και χτύπημα σε βάρος της ναυπηγοεπισκευής, καθώς ο χώρος του Αρμού συνορεύει με τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, την οποία η κυβέρνηση έχει βάλει στο «μάτι»!

Να σημειωθεί ότι η μάχη του Δήμου Περάματος, με τον ΟΛΠ τα τελευταία 5 χρόνια έχει κλιμακωθεί. Οι Περαματιώτες με σκληρούς αγώνες που έδωσαν, έχοντας μπροστάρη τον δήμαρχό τους Γιάννη Πατσιλινάκο, έχουν καταφέρει να γλιτώσουν από τα νύχια του ΟΛΠ το χώρο του Αρμού, ο οποίος άλλωστε τους ανήκει δικαιωματικά. Από την άλλη ο Οργανισμός, λειτουργώντας ως «πλασιέ» των πολυεθνικών έχει σχεδιάσει στο χώρο αυτό κατασκευή και τρίτης προβλήτας που θα αποτελέσει έναν ακόμα σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, με ό,τι αυτό σημαίνει για την πόλη και το περιβάλλον της. Επιπλέον, ανάλογες είναι οι βλέψεις του Οργανισμού και για το χώρο της Ζώνης.

Χτες το μεσημέρι ο δήμαρχος της πόλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΟΛΠ κ. Θεοφάνη, ο οποίος εντείνοντας την πρόκληση απάντησε ότι τοποθετήθηκαν τα κοντέινερς για την ασφάλεια του χώρου! Μετά και από αυτή την απάντηση ο δήμος έχει ήδη αρχίσει να σημαίνει στην πόλη αγωνιστικό συναγερμό. Με ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει προς το λαό του Περάματος ότι ο ΟΛΠ «επέλεξε την οδό της μετωπικής σύγκρουσης». Καταγγέλλει την ενέργεια του Οργανισμού ως «παράνομη, αυθαίρετη και πρωτοφανή» που αποδεικνύει ότι «όχι μόνο δε σέβεται τους κατοίκους αυτής της πόλης, αλλά με περίεργες μεθοδεύσεις και χωρίς ηθικούς φραγμούς προσπαθεί να συνεχίσει τους επεκτατικούς του σκοπούς σε βάρος του Περάματος (κατασκευή τρίτης προβλήτας - καταστροφή για καρνάγια και κλάδο ναυπηγοεπισκευής)».

Υπογραμμίζεται δε ότι η εταιρία ΟΛΠ ΑΕ επιχειρεί να αρπάξει τη γη του Περάματος αντί «να τηρήσει τις υποσχέσεις της με το να ανοίξει την είσοδο και έξοδο των οχημάτων των εταιριών πετρελαιοειδών από την παραλιακή της οδό, όπως έχει υποχρέωση και να υλοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες και παραλείψεις της προς την πόλη». «Αυτή όμως η προκλητική και ύποπτη παρέμβαση - συνεχίζεται - δε θα μείνει αναπάντητη. Από σήμερα κιόλας ο δήμος και οι κάτοικοι του Περάματος θα αποδείξουν και πάλι ότι ξέρουν ν' αγωνίζονται, να διεκδικούν και να υπερασπίζουν τα κεκτημένα τους. Με δυναμικές κινητοποιήσεις θα δώσουν ένα ακόμα καλό μάθημα σε αυτούς που θέλουν να ορίσουν την τύχη της πόλης μας χωρίς εμάς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ