Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΦΤΕΞ ΔΡΑΜΑΣ
Φιέστες μπροστά σε 420 άνεργους

Λίγες μόλις μέρες μετά τη γνωστοποίηση που έστειλε η διοίκηση της ΣΟΦΤΕΞ στο υπουργείο Ανάπτυξης ότι κλείνει το εργοστάσιο στη Δράμα, σήμερα, επισκέπτεται το νομό ο υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος για να ανακοινώσει σειρά «αναπτυξιακών μέτρων». Εντελώς υποκριτικά και όταν 420 εργαζόμενοι της περιοχής και οι οικογένειές τους πετάγονται στο δρόμο αυξάνοντας κι άλλο την ανεργία στο νομό, ο υπουργός Ανάπτυξης σε μια προεκλογική φιέστα θα υποσχεθεί μέτρα στήριξης... Οι εργαζόμενοι στη Δράμα όμως έχουν μπροστά τους τα αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής η οποία εφαρμόστηκε στη ΣΟΦΤΕΞ με το ξεπούλημά της πριν τρία χρόνια στο ιδιωτικό κεφάλαιο, τη δραματική συρρίκνωση της μεγαλύτερης Ελληνικής Χαρτοβιομηχανίας και το λουκέτο στο εργοστάσιο της Δράμας.

Με δήλωσή του στο «Ρ» ο Γ. Στεφανίδης, Γραμματέας της ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ, κάνει λόγο για μια ακόμα προσπάθεια εξαπάτησης των κατοίκων και των εργαζομένων της Δράμας με αφορμή τη σημερινή φιέστα που οργανώνει η κυβέρνηση για να ανακοινώσει δήθεν μέτρα στήριξης για το νομό. «Στην ανεργόπληκτη και φθίνουσα Δράμα, οι προεκλογικές επισκέψεις των πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης, γνωρίζουμε ότι γίνονται για την εξαπάτηση των κατοίκων του νομού. Γιατί δεν μπορεί από τη μία να ανοίγουν τα σύνορα και τα τελωνεία για να φεύγουν έξω οι επιχειρηματίες και παράλληλα να δημιουργούν δήθεν προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στην περιοχή. Πέρα από τη ΣΟΦΤΕΞ που κλείνει οριστικά, εκατοντάδες επιχειρήσεις ιματισμού και μαρμάρου μεταφέρθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε γειτονικές χώρες», αναφέρει ο Γ. Στεφανίδης. Και καταλήγει θυμίζοντας ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν 5 χρόνια εξήγγειλε παρόμοια μέτρα από το ακριτικό Νευροκόπι, όμως οι κάτοικοι της περιοχής όχι μόνο δεν είδαν τη βοήθεια της κυβέρνησης, αντίθετα, ιδιαίτερα οι αγρότες και ακόμη πιο ειδικά οι βαμβακοπαραγωγοί, βιώνουν μια φοβερή οικονομική απώλεια της τάξης του 1,6 δισ. δρχ.».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την εργοδοσία της ΣΟΦΤΕΞ για το κλείσιμο του εργοστασίου της Δράμας, με την ένοχη στάση της κυβέρνησης και εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους. Αναφερόμενη ειδικότερα στη μονάδα της Δράμας επισημαίνει, ότι το προϊόν του χάρτου γραφής που παράγεται εκεί μπορεί να αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης όλου του κλάδου. Η καθετοποιημένη μονάδα της Δράμας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων της, του νομού και της Εθνικής Οικονομίας. Η μονάδα της Δράμας είναι ο κύριος προμηθευτής επί σειρά ετών του ΟΕΔΒ προκειμένου να εκδίδει τα σχολικά βιβλία, παίζοντας ένα καθοριστικό ρόλο στο χώρο του βιβλίου, που έχει προεκτάσεις σε ζητήματα παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ