Αντικομμουνιστικός οχετός από την Ζ. Κωνσταντοπούλου
Ξέρασε χολή και αντικομμουνιστικό οχετό η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συζήτηση χτες στην Ολομέλεια της Βουλής του αιτήματος για άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη (έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της η πρόεδρος της Πλεύσης για συκοφαντική δυσφήμιση), αίτημα που είχε απορριφθεί στην αρμόδια Επιτροπή και απορρίφθηκε και απ' την Ολομέλεια με 209 ψήφους κατά, 50 παρών και 25 υπέρ.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χάνοντας την ψυχραιμία της προέβη σε μια άθλια επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ και της βουλευτή του, ισχυριζόμενη μεταξύ άλλων ότι η Λιάνα Κανέλλη «έκανε καριέρα επί χούντας και τώρα κάνει καριέρα ως δήθεν κομμουνίστρια», ότι διαμένει σε βίλα στην Εκάλη, ότι δεν πατάει στη Βουλή και έχει ...ανίερη συμμαχία με τη ΝΔ!!
Σηκώνοντας έναν τέτοιο κουρνιαχτό, απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας όσων της είχε καταλογίσει η Λιάνα Κανέλλη και άλλωστε είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της Βουλής, για τις πλάτες που ως πρόεδρος της Βουλής έκανε στη Χρυσή Αυγή και στους υπόδικους ναζιστές εγκληματίες βουλευτές της. Μάλιστα, η «ειρωνεία της τύχης» είναι πως αυτή ήταν η δεύτερη φορά που συζητήθηκε αίτημα άρσης ασυλίας της Λιάνας Κανέλλη, με την πρώτη να είναι εκείνη έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον της ο Κασιδιάρης λίγο αφότου της επιτέθηκε σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής.
Κατά την παρέμβασή της χτες, η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις πλείστες φορές που η Ζ. Κωνσταντοπούλου έχει επιτεθεί με διάφορους τρόπους τόσο στον Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπρόεδρο της Βουλής, όσο και σε άλλους βουλευτές του ΚΚΕ. Πρόσθεσε ότι κλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή να σχολιάσει αυτήν τη στάση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας και απάντησε αναλόγως, λαμβάνοντας υπόψη και τη στάση της Ζ. Κωνσταντοπούλου σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η Λιάνα Κανέλλη τόνισε πως η χυδαιότητα όταν εκτοξεύεται από χυδαίο ομιλητή πέφτει στο κενό ως κατηγορία και πως όταν προέρχεται απ' την Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι το δεύτερο παράσημο που παίρνει ως κοινοβουλευτικός άνθρωπος μετά τον Κασιδιάρη. Αναφέρθηκε και στην αισχρή κατηγορία που εκτόξευσε εναντίον της η Ζωή Κωνσταντοπούλου περί καριέρας επί χούντας, θυμίζοντας πως τον Απρίλιο του 1967 ήταν 13 ετών, μαθήτρια της πρώτης Γυμνασίου...
Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας τις προηγηθείσες αξιοθρήνητες παρεμβάσεις της Ζ. Κωνσταντοπούλου ως τον «ορισμό της αντικομμουνιστικής εμπάθειας». Υπενθύμισε τις σφοδρές αντιδράσεις, ακόμα και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εις βάρος της Ζ. Κωνσταντοπούλου την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Βουλής, και με πρόσχημα τη «νομιμότητα των αποφάσεων» απαιτούσε να είναι παρόντες και οι υπόδικοι βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά αποτελούν μια «καταγεγραμμένη πραγματικότητα» και όχι συκοφαντίες όπως ισχυρίζεται η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.
Τόνισε πως πρόκειται για «πράξη πολιτικής εμπάθειας και πολιτικού αντικομμουνισμού», συμπληρώνοντας, τέλος, πως το αίτημα της άρσης ασυλίας της Λ. Κανέλλη δεν μπορεί να εγκριθεί όχι λόγω ασυλίας αλλά «λόγω σοβαρότητας» σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση.