Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να κόψουμε τη φόρα στο δικομματισμό

Δυναμική και μαχητική η χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στη Σταυρούπολη

Από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στη Σταυρούπολη
Από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στη Σταυρούπολη
Να κάνει το πρώτο βήμα και στη συνέχεια το άλμα. Με την ψήφο του να κόψει τη φόρα και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ και με τη δράση του να δυναμώσει την προσπάθεια τής οικοδόμησης του κοινωνικοπολιτικού λαϊκού μετώπου, κάλεσε η Αλ. Παπαρήγα το λαό και τη νεολαία των βορειοδυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης χτες βράδυ από το βήμα της μεγάλης συγκέντρωσης στη Σταυρούπολη. Και η απάντηση ήταν σαφής, γεμάτη αισιοδοξία: «Ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ, αυτή η ψήφος είναι του λαού». Η χτεσινοβραδινή συγκέντρωση αποτέλεσε άλλο ένα δείγμα, άλλο ένα μήνυμα και έδειξε πως, μέρα με τη μέρα, ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι αποφασίζουν να ενταχθούν στη μεγάλη αλυσίδα αντίστασης, απειθαρχίας και ανυποταγής στην πολιτική που τους δένει με νέα και πιο σκληρά δεσμά.

Η Αλ. Παπαρήγα μίλησε εφ' όλης της ύλης, αναφέρθηκε στις εξελίξεις για το Ασφαλιστικό, στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο μοντέλο «ανάπτυξης» που έχει επιλέξει και προβάλλει ως μονόδρομο η κυβέρνηση. Αναφέρθηκε ειδικότερα, με αφορμή την πρωινή περιοδεία της σε εργοστασιακούς χώρους, στο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ και της ΑΓΝΟ και κάλεσε όλο το λαό της Θεσσαλονίκης αλλά και των γύρω περιοχών να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δύο επιχειρήσεων. «Αυτή τη στιγμή όλος ο τομέας της ενέργειας περνάει στα χέρια ολόκληρου πολυεθνικού δικτύου».

Κλείνοντας την ομιλία της η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε τους κομμουνιστές να συνεχίσουν μπροστάρηδες στον αγώνα. «Με τα μάτια στραμμένα στους λαούς, στην εργατική τάξη, στους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού, με τα μάτια στραμμένα σ' αυτούς που υποφέρουν, είμαστε υποχρεωμένοι να μην αφήσουμε μέρα που να μην έχουμε κάνει ένα βήμα - άλλοτε θεαματικό άλλοτε όχι - προς τη μεγάλη νίκη του λαού, που θα έρθει. Και θα είναι ντάλα μεσημέρι. Αλλά δεν πρέπει να χάνουμε ούτε μια μέρα, ούτε ένα λεπτό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ