Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η παγκοσμιοποίηση φταίει για την ακροδεξιά!

Την ανησυχία του για την αύξηση της δύναμης της ακροδεξιάς στην Ευρώπη εξέφρασε χτες από το Σίδνεϊ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, αλλά παράλληλα διατύπωσε τη βεβαιότητα πως η Δημοκρατία έχει ισχυρά αντισώματα, τα οποία θα επικρατήσουν έναντι αυτών των ακραίων ιδεών.

Στο χαιρετισμό του στο Κοινοβούλιο της Νέας Νοτίου Ουαλίας ο Κ. Στεφανόπουλος αναφέρθηκε στα «ανησυχητικά» φαινόμενα απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών εκ μέρους του λαού, τα οποία καταγράφονται στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος εκτίμησε ότι αυτά τα φαινόμενα οφείλονται στο γεγονός ότι οι ιδεολογίες έχουν αδυνατίσει, ενώ παρατηρείται μια ομοιομορφία μεταξύ των κομμάτων, οφειλόμενη, όπως είπε, στην παγκοσμιοποίηση. «Στα γεγονότα αυτά οφείλεται μεταξύ άλλων και η αύξηση της ακροδεξιάς, μία αύξηση στην οποία συντελεί ο φόβος και η ανησυχία που υπάρχει στα λαϊκά στρώματα από το γεγονός ότι οι ξένοι μετανάστες δεν έχουν απορροφηθεί και εξομοιωθεί με τις κοινωνίες στις οποίες ζουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος τόνισε το γεγονός ότι στην Αυστραλία λειτουργεί θαυμάσια η Δημοκρατία και επισήμανε πως τα δημοκρατικά ιδεώδη δεν έχουν επικρατήσει παντού. Αργότερα ο Κωστής Στεφανόπουλος, μιλώντας στους ομογενείς της Αυστραλίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Ελλάδας προς την Αυστραλία, η οποία όπως είπε «υποδέχτηκε στις αγκάλες της τους Ελληνες μετανάστες και τους έδωσε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να μεγαλουργήσουν στη μακρινή αυτή ήπειρο».

Τόνισε πως σήμερα η Ελλάδα μπορεί να θρέψει τα παιδιά της και έχει γίνει χώρα υποδοχής μεταναστών από γειτονικές χώρες, ενώ, παρά τα προβλήματα, παρουσιάζει οικονομική ανάπτυξη που δεν είχε γνωρίσει ποτέ. «Σήμερα η Ελλάδα ευημερεί. Βεβαίως, υπάρχει και φτώχεια και ανεργία, αλλά η χώρα έχει αλλάξει και δεν είναι πια η "ψωροκώσταινα", όπως τη λέγαμε στο παρελθόν», σημείωσε ο Πρόεδρος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ