Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ «ΑΓΝΟ»
Εχει συντελεστεί έγκλημα

Οι εργαζόμενοι της «ΑΓΝΟ» ενώ παρακολουθούν την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Οι εργαζόμενοι της «ΑΓΝΟ» ενώ παρακολουθούν την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
«Εδώ έχει συντελεστεί ένα έγκλημα», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μόλις έφθασε στις εγκαταστάσεις της «ΑΓΝΟ» στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης. «Πρωτεργάτες, πρόσθεσε, η μακρόχρονη πολιτική, που έχει ακολουθηθεί απέναντι στα συνεταιριστικά εργοστάσια, ενώ το τελευταίο λάκτισμα το δίνει η ιδιωτικοποίηση. Ξεπουλιέται μια επιχείρηση, που είναι πολύ πιθανόν ότι αυτός που θα την πάρει θα την κλείσει και θα τη χρησιμοποιήσει σαν δίκτυο πωλήσεων των δικών του γαλακτοκομικών προϊόντων. Εμείς αυτήν την εξέλιξη τη θεωρούμε απαράδεκτη. Η συνεταιριστική αυτή επιχείρηση θα μπορούσε και θα έπρεπε να στηριχτεί, όπως το ίδιο θα έπρεπε να γίνει με τις άλλες συνεταιριστικές επιχειρήσεις».

Λίγο νωρίτερα, το κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα, είχε συνάντηση με τη διοίκηση της «ΑΓΝΟ», ενώ στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα έγινε δεκτή με θερμά χειροκροτήματα, εισερχόμενη σε μεγάλη αίθουσα του εργοστασίου, όπου μεγάλος αριθμός εργαζομένων είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν την ομιλία της.

«Είμαστε μαζί σας γιατί στην κοινωνία που ζούμε ποτέ δε φταίει ο εργαζόμενος όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά», τόνισε. Δε φταίτε εσείς, αν απαξίωσαν συνειδητά την επιχείρηση και τώρα τη βγάζουν για πούλημα στο σφυρί. Αυτή η επιχείρηση μπορεί να σταθεί, αλλά όχι με μια πολιτική που δίνει προνόμια στη "ΦΑΓΕ", στη "ΔΕΛΤΑ" κλπ.».

«Θέλει μεγάλο αγώνα, ξεσκέπασμα. Αγώνα που έχει σωστό στόχο. Χρειάζεται πραγματική συμπαράσταση από όλα τα σωματεία και τους φορείς της Θεσσαλονίκης. Εμείς έχουμε την άποψη, ένας κλάδος για όλους και όλοι για έναν», επισήμανε.

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε ακόμη τους εργαζόμενους να σκεφθούν τι σημαίνει απόλυση σε συνθήκες, όπου εισάγεται στη Βουλή ένα σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης - τραγωδία, σε συνθήκες, όπου, όπως λέει η κυβέρνηση επίσημα, ένας από τους βασικούς πυλώνες της ασφάλισης της συνταξιοδότησης - Υγείας είναι η ιδιωτική ασφάλιση. Τους ζήτησε να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, γιατί αν δε βγαίνουν αυτά τα συμπεράσματα δεν μπορεί να εξηγήσει ο εργαζόμενος, γιατί, ενώ αγωνίζεται, δεν έχει αποτελέσματα. «Αυτά που ζούμε σήμερα εδώ, σημείωσε, έχουν την πηγή τους στη Συνθήκη του Μάαστριχτ (πλήρης απελευθέρωση της αγοράς κλπ.). Αυτήν η κυβέρνηση εφαρμόζει, όπως είναι και η πολιτική της ΝΔ ταξική πολιτική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και με τη σειρά του το κεφάλαιο συνενώνεται, εξαγοράζει επιχειρήσεις και κυριαρχεί το ισχυρότερον του μεγάλου κεφαλαίου».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του κινήματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα που διεξάγουν ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης.

Νωρίτερα, προσφωνώντας την Αλ. Παπαρήγα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης Φ. Γεωργουδάκης επισήμανε ότι το ΚΚΕ στάθηκε πάντα δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων της «ΑΓΝΟ».

«Η κυβέρνηση μέσω της Αγροτικής Τράπεζας έχει δρομολογήσει το ξεπούλημα της "ΑΓΝΟ", αφήνοντας τους κτηνοτρόφους έρμαιο στα χέρια των πολυεθνικών και των ντόπιων μεγάλων επιχειρήσεων, τόνισε. Από την πείρα μας γνωρίζουμε ότι "το μάρμαρο" σε αυτές τις περιπτώσεις το πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Για το λόγο αυτό, είμαστε αντίθετοι και αντιδρούμε σ' αυτήν την πολιτική, απαιτούμε να σταματήσει η διαδικασία της πώλησης και να γυρίσει η "ΑΓΝΟ" στους φυσικούς της ιδιοκτήτες, που είναι οι κτηνοτρόφοι και μαζί με τους εργαζόμενους να αγωνιστούν, ώστε η επιχείρηση να αναπτυχθεί και να αποχτήσει βιωσιμότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε αγωνιστικό συναγερμό οι εργαζόμενοι(2003-05-18 00:00:00.0)
Καθολική συμμετοχή στην κινητοποίηση(2002-04-25 00:00:00.0)
Στάση εργασίας αύριο στην ΑΓΝΟ(2002-03-27 00:00:00.0)
Η ΔΩΔΩΝΗ να γίνει κάστρο αγώνα για όλη την Ηπειρο!(2002-01-24 00:00:00.0)
Σε πορεία απαξίωσης και συρρίκνωσης η επιχείρηση(2001-05-19 00:00:00.0)
Το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου δίνει τον τόνο(2000-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ