Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Ιούνη 2002 - αριθ. φύλλου: 8290

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πανεργατικός ξεσηκωμός για την απεργία της 18ης Ιούνη

Motion Team

Με πείσμα και αποφασιστικότητα καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ, να δώσουν την κρίσιμη μάχη της γενικής πανελλαδικής απεργίας. Για τις αρνητικές αλλαγές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών, μιλούν στο «Ριζοσπάστη», η Καλλιόπη Μπουντούρογλου και η Αιμιλία Αγκαβανάκη, πρόεδρος και μέλος, αντίστοιχα, του ΔΣ της ΟΓΕ


ΣΕΛ.  5   -   9

ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Προωθεί τη ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ η κυβέρνηση

Νέα επίθεση κατά της Πρόνοιας ετοιμάζει η κυβέρνηση, με το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υγείας για την Αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας.

Με το νέο νομοσχέδιο, οι μονάδες Πρόνοιας μεταφέρονται στα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας (ΠεΣΥ), συγχωνεύονται ή καταργούνται, ανάλογα με το Χάρτη Πρόνοιας, όπου ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας αντιμετωπίζονται πια ισότιμα. Μ' άλλα λόγια, η Πρόνοια παύει να υπάρχει ως ενιαίος τομέας άσκησης της κοινωνικής πολιτικής.

Η νέα κατάτμηση της Πρόνοιας έρχεται μετά τις συγχωνεύσεις, που επιβλήθηκαν με το νόμο 2646/98 και οι οποίες οδήγησαν στην παραπέρα συρρίκνωση των μονάδων και υποβάθμιση των υπηρεσιών.

Στο ίδιο φόντο της λιτότητας αντιμετωπίζονται και τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, καθώς τα επιδόματά τους κυμαίνονται από 50.000-115.000 δραχμές. Και μπορεί η κυβέρνηση να υπόσχεται αναμόρφωση της επιδοματικής πολιτικής, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινώσει ούτε τις αυξήσεις των επιδομάτων για το 2002!


ΣΕΛ.  10   -   11

«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Πανελλαδικός συντονισμός αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Ο συντονισμός δράσης και οι αγωνιστικές δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα, έως και την αγωνιστική υποδοχή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης τον Ιούνη του 2003 στη Θεσσαλονίκη, συζητήθηκαν και καταλήχτηκαν στην πανελλαδική συνάντηση, που οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη η Επιτροπή Θεσσαλονίκης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».


ΣΕΛ.  24  -  25



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ