Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 56
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η καταστολή επιδεικνύει «τα δόντια της»

Νέα κρούσματα απάνθρωπης συμπεριφοράς «οργάνων της τάξεως»

Στην Πάτρα λιμενικοί με κτηνώδη ξυλοδαρμό «έστειλαν» στο νοσοκομείο έναν Κούρδο πρόσφυγα, στην Αθήνα αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν και κατόπιν «μπαούλιασαν» στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου έναν Αλβανό μετανάστη. Μετά τους άγριους ξυλοδαρμούς ναυτεργατών, πριν λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια της απεργίας τους στο λιμάνι του Πειραιά, τα «όργανα της τάξεως» επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι η αστυνομοκρατία και η καταστολή επιδεικτικά δε σέβονται κανένα στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη.

Ο κτηνώδης ξυλοδαρμός σε βάρος του 30χρονου Κούρδου Ομάρ Καβ Μπόμπα από τέσσερις λιμενικούς, προχτές το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας, είχε αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Νοσοκομείο του Ρίου -- όπου και νοσηλεύεται -- και συγκεκριμένα στο χειρουργείο, με ρήξη πνεύμονα, πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά και κακώσεις στο κεφάλι και σε ολόκληρο το σώμα.

Το περιστατικό αυτό κατήγγειλαν Κούρδοι πρόσφυγες, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο λιμάνι, όταν ο 30χρονος στην προσπάθειά του να περάσει λάθρα με πλοίο προς την Ιταλία, έγινε αντιληπτός από λιμενικούς.

Η άθλια αυτή πράξη έχει ερεθίσει το λαό της Πάτρας, καθώς με μεγάλη συχνότητα το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται τέτοια κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκρατίας στο λιμάνι της Πάτρας.

Σε ανακοινώσεις τους, η Ελληνική Αντιπροσωπεία των Γιατρών του Κόσμου και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας καταγγέλλουν την κτηνώδη κι άνανδρη επίθεση των λιμενικών και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Αλέκος Αρβανιτίδης, επικεφαλής της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες, ο Χρήστος Λιακόπουλος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, και ο Τάσος Χάλκος, γραμματέας της ΕΛΜΕ Αχαΐας, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, σήμερα το μεσημέρι.

Σύλληψη μετά ξύλου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΛΤΕΡ», χτες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα πλήρωμα περιπολικού επενέβη σε περιστατικό που συνέβη ανάμεσα σε πολίτες στον Κολωνό. Συνέλαβε έναν αλλοδαπό που είχε ξυλοκοπηθεί κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Σύμφωνα με όσα κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα, οι αστυνομικοί, με σπρωξιές και με χρήση του κλομπ, τον... συνέτισαν και τον έχωσαν στο πορτμπαγκάζ του περιπολικού για να τον μεταφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα. Κατά μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, που αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς, το θύμα τούς παρακαλούσε να τον λυπηθούν και να τον αφήσουν να πάει στη γυναίκα του.

Μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν υπήρχε ανακοίνωση τόσο από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όσο και από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό της κακοποίησης του αλλοδαπού. Βέβαια, θα υπάρξουν οι ανάλογες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για έρευνα και τιμωρία των δραστών. Ακόμα θα ισχυριστούν ότι πρόκειται για ένα κρούσμα παραβίασης του νόμου από όργανα της τάξης. Ομως, δε θα απαντήσουν στο ερώτημα γιατί αυτά τα... κρούσματα τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει, πλέον, περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά, σχεδόν, και τις περισσότερες φορές έχουν θύματα ξένους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ