Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 57
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ ΚΙΛΚΙΣ
Εκδρομή - προσκύνημα

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ, 56 αγωνιστές και αγωνίστριες του νομού, πραγματοποίησαν τριήμερη εκδρομή, για να επισκεφτούν μνημεία και τόπους μαρτυρίων, σε Αττική, Αίγινα και Μακρόνησο.

Μέσα στο πρόγραμμα των Βορειοελλαδιτών αντιστασιακών ήταν και η συμμετοχή τους στη Μαραθώνια Πορεία και στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή 19-5-02. Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν το θανατονήσι της Μακρονήσου και κατέθεσαν λουλούδια στον τόπο που μαρτύρησαν δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές - κομμουνιστές - πατριώτες (αρκετοί από τους προσκυνητές υπήρξαν κρατούμενοι), από τους αμερικανόδουλους της μισαλλόδοξης εκείνης εποχής.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφτηκαν τις Φυλακές της Αίγινας, τόπο φυλάκισης για πολλούς αγωνιστές, στα πέτρινα εκείνα χρόνια.

Η τρίτη μέρα της εκδρομής πέρασε με μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ το απόγευμα η ομάδα των αγωνιστών της ΠΕΑΕΑ του νομού Κιλκίς, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και πρόσφερε 200 ευρώ συμβολικά, ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ