Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 60
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
Οι ερευνητές «παγώνουν» τα ευρω - προγράμματα

Σε αναστολή υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και απορρόφησης των αντίστοιχων κονδυλίων, προχωρούν οι Ερευνητές και οι Ειδικοί Λειτουργικοί Επιστήμονες (ΕΛΕ) του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», διαμαρτυρόμενοι για το χαμηλό επίπεδο των μισθών τους και την πολιτική αδιαφορίας που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στα προβλήματά τους.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του «Δημοκρίτου» καταγγέλλουν ότι σύμφωνα με το νόμο 1514 του 1985, το μισθολόγιό τους εξομοιώθηκε με το αντίστοιχο των πανεπιστημιακών, αλλά «μετά από μια σειρά καταχρηστικών και πολλές φορές αντισυνταγματικών παρεμβάσεων στο νόμο, οι μισθοί των ερευνητών έφτασαν σήμερα να υπολείπονται ακόμα και αυτών των καθηγητών των ΤΕΙ». Σ' αυτά, σύμφωνα με τους ερευνητές, προστέθηκε και η «παρελκυστική τακτική» της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας στα θεσμικά, οικονομικά και συνταξιοδοτικά θέματα που σαν αποτέλεσμα έχει «τη μισθολογική καταρράκωση και τη θεσμική υποβάθμιση των εργαζομένων αυτών».

Ο Σύλλογος Ερευνητών «Δημοκρίτου» απέστειλε επίσης σχετικό ψήφισμα στον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Τσοχατζόπουλο, ζητώντας του συνάντηση και το κύριο αίτημά τους είναι η πλήρης εξομοίωση και σύνδεση των μισθών και λοιπών επιδομάτων, Ερευνητών και ΕΛΕ με τους εκάστοτε αντίστοιχους των πανεπιστημιακών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ