Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 58
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η ΑΤΕ... προστατεύει τους αγρότες!

Το ΚΚΕ κατάγγειλε ότι οι περιορισμοί στα καλλιεργητικά δάνεια υπονομεύουν την αγροτική ανάπτυξη

Ως ...προστασία των αγροτών από τους κινδύνους δανειακής υπερχρέωσης, επιχείρησε χτες να παρουσιάσει ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας τη μείωση των δυνατοτήτων δανειοδότησης των αγροτών από την ΑΤΕ, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σταύρου Σκοπελίτη.

Ο Χρ. Πάχτας μίλησε για προβλήματα στις αποπληρωμές, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι «η ΑΤΕ λειτουργεί πλέον σαν εμπορική τράπεζα», άρα «είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους κανόνες του ανταγωνισμού», ενώ είναι «στόχος η αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου», καθώς και το «να περιορίσει δραστικά τις επισφαλείς χορηγήσεις που γίνονται επισφαλείς απαιτήσεις και δημιουργούν προβλήματα στην τράπεζα».

Για πολιτική υπονόμευση της ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης, λέγοντας ότι «το πρόβλημα είναι τεράστιο. Αφορά χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες» και «εντάθηκε μετά την κατάργηση της αλληλέγγυας ευθύνης». Σημείωσε επίσης ότι οι αγρότες «δεν μπορούν να συνεχίσουν τις καλλιεργητικές τους προσπάθειες», αφού «πρέπει να μπορέσουν να επιβιώσουν».

Αναφερόμενος στις αγροτικές οφειλές προς την ΑΤΕ, ο Στ. Σκοπελίτης τόνισε ότι «οι αγρότες δεν είναι από τους μπαταχτσήδες» και «αν υπάρχουν προβλήματα, αυτό έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι αγρότες», που με τη σειρά του «έχει να κάνει με την κυβερνητική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ