Παρασκευή 31 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΡ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ
Θράσος, θράσος, θράσος!

Το θράσος αποτελεί δεύτερη φύση τους. Αντί άλλης απόδειξης, απολαύστε τις χτεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ερωτηθείς ο Χρ. Πρωτόπαππας για τον ωμό αυταρχισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίστηκε ότι «υπήρξε προσπάθεια βίαιης παρεμπόδισης του απόπλου των πλοίων από την πλευρά ορισμένων διαδηλωτών» και επαναφέροντας τη λογική του «κοινωνικού αυτοματισμού» πρόσθεσε ότι «η βίαιη παρεμπόδιση του απόπλου των πλοίων στρεφόταν κυρίως κατά του απλού πολίτη»!

Ο Χρ. Πρωτόπαππας, αρνούμενος να σταθεί στο ύψος της ιδιότητάς του ως υπουργού Τύπου, όταν ρωτήθηκε για το χτύπημα δημοσιογράφων του «Ρ» και του «902» από τις δυνάμεις καταστολής, απάντησε: «Δεν έχω τέτοια στοιχεία για λιντσάρισμα, αν υπήρχε θα το είχα» (σ.σ.: ούτε φωτογραφίες στον Τύπο δε βλέπει ο κύριος υπουργός)!

Στη συνέχεια, επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, φτάνοντας να χύσει ακόμα και κροκοδείλια δάκρυα για την αποτυχία, όπως είπε, της απεργίας! «Από ό,τι φαίνεται από όλα τα πλοία οι εργαζόμενοι δεν έχουν ακούσει τα Σωματεία και δεν έχουν πειθαρχήσει στην απεργία. Αυτό είναι ένα δυσάρεστο γεγονός και για τα Σωματεία και θα έλεγα για όλους», ήταν τα λόγια του και συμπλήρωσε: Η απεργία είχε «μηδενική ανταπόκριση»!

Στο ερώτημα ποιος έδωσε εντολή να χτυπηθούν οι απεργοί και αν η εντολή δόθηκε για να προστατευτούν οι πολίτες ή τα κέρδη των εφοπλιστών, απάντησε: «Καμία εντολή από την κυβέρνηση δεν υπήρχε»!

Εκεί που ο κ. Πρωτόπαππας τα «χρειάστηκε», ήταν όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι πότε ήταν «σοσιαλιστής»: Τότε, που, ως πρόεδρος της ΟΤΟΕ, συμμετείχε σε απεργίες που κηρύσσονταν από τα δικαστήρια «παράνομες» ή σήμερα, που λέει ότι καλώς τα δικαστήρια βγάζουν στην παρανομία τις απεργίες των εργαζομένων; Αντί άλλης απάντησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ψέλλισε ότι δε θα ακολουθήσει το ύφος των δημοσιογράφων...

Ο ίδιος, όμως, αποδείχτηκε συνεπής με το ύφος του κόμματός του. Ετσι, αφού αρνήθηκε αυτό που είδαν οι πάντες χτες στο λιμάνι, δηλαδή τον εφοπλιστή Αγούδημο να δίνει εντολές στους λιμενικούς να χτυπήσουν τους απεργούς («δε νομίζω ότι έχει γίνει τέτοιο πράγμα», ισχυρίστηκε!) κατόπιν ανέλυσε γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι λιγότερο ...δεξιό από τη ΝΔ: «Θα έχετε προσέξει ότι, ιδίως τα τελευταία χρόνια, μετά το 1994, η περίοδος των απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκρούσεων με εργαζόμενους στην Ελλάδα, ουσιαστικά, ανήκει στο παρελθόν. Υπάρχει κοινωνική ειρήνη και ομαλότητα, σε πολύ μεγάλο βαθμό (...), η κυβέρνηση σέβεται τους εργαζόμενους», δήλωσε και συνέχισε ότι, αντίθετα, «οι συλλήψεις και τα αίματα ήταν ένα φαινόμενο εκτεταμένο και σε καθημερινή βάση», κατά την εποχή της ΝΔ... «Εκείνη την περίοδο εξαφανίστηκε η κοινωνική ειρήνη. Σήμερα κυριαρχεί η κοινωνική ειρήνη, η κοινωνική ομαλότητα», συμπλήρωσε όλο έπαρση για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στο μεγάλο κεφάλαιο, μέσω της υπονόμευσης του λαϊκού κινήματος!

Εξίσου θρασύς ήταν, όμως, και στην υπόθεση των ασφαλιτών, που παρεισφρέουν σε διαδηλώσεις: «Παρουσία αστυνομικών με πολιτικά έχει γίνει σε ορισμένες περιπτώσεις, σε πορείες, όπου πιθανότατα να συμμετείχαν αναρχικοί», ισχυρίστηκε για τη γνωστή υπόθεση της Πρωτομαγιάς! Από εκεί και πέρα, αφού υποκρίθηκε ότι «σε άλλες εποχές ανήκει το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας, δεν ανήκει στη σημερινή», όταν ρωτήθηκε ποια η διαφορά με το τότε, όταν και σήμερα οι διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως «σύσταση συμμορίας» (!) από την Ασφάλεια, ο κ.Πρωτόπαππας περιορίστηκε να δηλώσει ότι «οι κατηγορίες απαγγέλλονται από τον αρμόδιο εισαγγελέα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ