Κυριακή 26 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες
Ριζότο το... ανυπόμονο

Το ρύζι είναι ευλογημένο. Πρώτα πρώτα επειδή στηρίζει εκατομμύρια ανθρώπων πάνω στη Γη και δεύτερον διότι αρέσει σε όλους μας. Οπως και να είναι μαγειρεμένο. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για την τέχνη του ριζότο, που οι συνήθεις ποικιλίες για την παρασκευή του είναι τρεις. Arborio, Vialone nano και το μακρόσπερμο Camaroli. Ανεξάρτητα με ποια υλικά θα επιλέξουμε για να εμπλουτίσουμε τη γεύση του η διαδικασία είναι πάντα η ίδια. Πάντα θα ξεκινήσουμε σοτάροντας το ρύζι με ό,τι λιπαρί έχουμε αποφασίσει να χρησιμοποιήσουμε και αμέσως μετά μόλις δούμε ότι έχει απορροφηθεί θα το ανακατέψουμε για ένα λεπτό και θα αρχίσουμε να ρίχνουμε κρασί ή ζωμό είτε σκέτο χλιαρό νερό. Σιγά σιγά όμως. Θα συνεχίσουμε έτσι για 15 λεπτά της ώρας σε μέτρια φωτιά και πρέπει να γνωρίζουμε κάτι, ότι το ριζότο είναι ανυπόμονο, θέλει να φαγωθεί αμέσως...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ