Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στηρίζει «ομοψυχία» και... Σημίτη

Ενθερμος οπαδός της εθνικής ομοψυχίας εμφανίστηκε ο Κ. Καραμανλής, αμφισβητώντας ταυτόχρονα ότι αποτελεί ειλικρινή στόχο του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος της ΝΔ όταν ρωτήθηκε χθες αν θα αποδεχτεί την πρόσκληση του Κ. Σημίτη προς τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, απάντησε: «Βεβαίως, γιατί πρόκειται για εθνική υπόθεση». Φρόντισε όμως ν' αφήσει αιχμές προσθέτοντας ότι «άλλωστε είναι ο κ. Σημίτης, ο οποίος, παγίως, αρνείται την εθνική συνεννόηση».

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η συντονίστρια Εξωτερικών της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, η οποία σημείωσε επιπλέον ότι για το θέμα του ευρωστρατού «θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί, αν υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική εδώ και ενάμιση χρόνο όταν διαμορφωνόταν το κείμενο». Πριν από τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρωθυπουργό, την ερχόμενη Παρασκευή, θα συνεδριάσει, την ερχόμενη Δευτέρα, το Πολιτικό Συμβούλιο, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του κόμματος.

Την ίδια στιγμή ωστόσο στη Ρηγίλλης δεν αγνοούν την επιδίωξη να χρησιμοποιηθεί η κρισιμότητα των εθνικών θεμάτων για να εξυπηρετηθούν κυβερνητικές σκοπιμότητες, ενώ παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον αντίκτυπο στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Θεωρούν ότι η φημολογία περί «διαφωνιών» μεταξύ Κ. Σημίτη - Γ. Παπανδρέου έχει βάση και συνδέεται ευθέως με το θέμα της διαδοχής. Αν και εμφανίζονται φαινομενικά «αδιάφοροι» για το τι θα γίνει, ωστόσο τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν ο Γ. Παπανδρέου θα είναι αντίπαλος του Κ. Καραμανλή στις επόμενες εκλογές, ενδεχόμενο το οποίο βέβαια απεύχονται. Από αυτή την άποψη είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του Πρ. Παυλόπουλου σε χθεσινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Αν λέει ψέματα ο πρωθυπουργός, θα πούμε ότι λέει ψέματα. Αν έχει ανάγκη από στήριξη, θα τον στηρίξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Στεφανόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος, ερωτηθείς εάν συμμερίζεται την ανησυχία της κυβέρνησης για την πορεία των εθνικών θεμάτων, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είπε μερικά πράγματα, τα οποία περίπου γνωρίζαμε όλοι, και σήμερα τα αντιλαμβανόμαστε καλύτερα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ