Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Διάβημα στον υπουργό για τα κρούσματα παρακολούθησης

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 10 το πρωί

Τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, θα επισκεφθεί η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» μαζί με συνδικαλιστές και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, την Τρίτη 21 Μάη, στις 10.00 το πρωί, προκειμένου να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας και να ζητήσει το σταμάτημα της παραβίασης των στοιχειωδών - συνταγματικά κατοχυρωμένων - δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το κρούσμα παρακολούθησης και προσπάθειας τρομοκράτησης των εργαζομένων, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του αστυνομικού, ο οποίος πιάστηκε στη διαδήλωση της 1ης Μάη 2002.

«Ο συγκεκριμένος αστυνομικός - αναφέρει η «Δημοκρατική Συσπείρωση» - εκτός από την Υπηρεσιακή Ταυτότητα, έφερε όπλο και Ταυτότητα σπουδαστή ΤΕΙ». Μάλιστα, προσθέτει ότι την παρακολούθηση των λαϊκών κινητοποιήσεων παραδέχτηκε και ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης, κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

«Τέτοιου είδους ενέργειες - τονίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση» - είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών και αντιλαϊκών επιλογών, όπως η Σένγκεν και νομοθετημάτων όπως ο νόμος 2472/97 για το ηλεκτρονικό φακέλωμα, "τρομονόμος" κ.ά. Ας μη μας διαφεύγει ότι ο νέος "τρομονόμος", που ψηφίστηκε πέρυσι στη Βουλή, προβλέπει την "αστυνομική διείσδυση" στις μαζικές οργανώσεις, ακόμη και σε πολιτικούς φορείς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ