Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΩΠΑΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Οικοπεδοποιούνται 500 στρέμματα δάσους!

Την αναστάτωση και την ανησυχία των κατοίκων του Δήμου Κασσωπαίων στην Κέρκυρα, έχει προκαλέσει η, ερήμην των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου, προκήρυξη διαγωνισμού, με σκοπό τη δημοπράτηση δασικής έκτασης 500 στρεμμάτων στην περιοχή του Ερημίτη - Αρταβάνη για οικοπεδοποίηση και ανοικοδόμηση.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών, που συγκροτήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής για τη διάσωση αυτού του παρθένου και μοναδικής φυσικής ομορφιάς κομματιού του νησιού, επισκέφθηκε χτες, 16/5/2002, το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση που είχαν μέλη της Επιτροπής με τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Φωτιάδη, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να σταματήσει η δημοπράτηση που έχει προκηρυχτεί για τις 31 Μάη 2002.

Μετά την ανάρτηση στο Δημαρχείο Κασσωπαίων της προκήρυξης του διαγωνισμού, ανάστατοι οι κάτοικοι συγκρότησαν Επιτροπή, επισημαίνοντας την αξία του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος και τις επιπτώσεις που θα είχε η καταστροφή που θα προκαλούνταν από την κατάτμηση, οικοπεδοποίηση και ανοικοδόμησή του. Παράλληλα, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου καταγγέλλει την ενέργεια αυτή και καλεί όλους τους πολιτικούς φορείς και τις πολιτιστικές και οικολογικές οργανώσεις του νησιού να πάρουν θέση για το θέμα. Επίσης, η Επιτροπή με τη δράση της ανάγκασε τον δήμαρχο κ. Κατσαρό, ο οποίος ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε τελικά στις 12 Μάη, δεν απαντήθηκε το ερώτημα των κατοίκων, οι οποίοι ζήτησαν να μάθουν για ποιο λόγο δεν προχώρησε η χωροταξική - περιβαλλοντική μελέτη που είχε καταρτίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και προέβλεπε ότι η περιοχή αυτή θα είναι προστατευόμενη.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για τη διάσωση του φυσικού και δασικού πλούτου του δήμου τους και του νησιού τους. Και υπογραμμίζει: «Δε μας εκπλήσσει η σχεδιαζόμενη ενέργεια της κυβέρνησης. Αλλωστε, έχει ψηφίσει και αντίστοιχους νόμους που της δίνουν τη δυνατότητα παραχώρησης (πώλησης) δασικών εκτάσεων σε ιδιώτες για εκμετάλλευση. Είναι φυσική συνέπεια των νόμων της αγοράς. Ολα πουλιούνται, όλα αγοράζονται. Την αντίληψη αυτή την υιοθετούν και αιρετοί της ΤΑ, όπως ο κ. Κατσαρός και ο κ. Μαχειμάρης, ως στελέχη του κυβερνώντος κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ