Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΕΥΡΩ-ΚΥΠ: «Τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ...ΚΥΠ θα προτείνει η ισπανική προεδρία στη Σύνοδο Κορυφής στη Σεβίλλη, στις 22 Ιουνίου... Η ισπανική πρόταση εντάσσεται και στην ανάγκη της Μαδρίτης να ικανοποιήσει τον υπερατλαντικό σύμμαχο... Η συγκρότηση της ευρωπαϊκής ΚΥΠ θα είναι ένα πρώτο βήμα για την κάμψη των αντιρρήσεων των "15" για τη συνεργασία με τις ΗΠΑ στο επίπεδο των πληροφοριών: οι κρίσιμες πληροφορίες που διαθέτει κάθε εθνική υπηρεσία θα μεταφέρονται στην ενιαία ευρωπαϊκή υπηρεσία, η οποία θα μπορεί στη συνέχεια να τις μεταφέρει ευκολότερα στο FBI, τη CIA ή όποια άλλη αμερικανική υπηρεσία» (Ειρήνη Καρανασοπούλου -ΝΕΑ). (σ.σ. η ελληνική κυβέρνηση έχει προ πολλού εφαρμόσει την «οριζόντια καθοδήγηση» από τη CIA στις μυστικές υπηρεσίες. Δεν έχουμε μυστικά).

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...«Εχοντας διασφαλίσει τη συναίνεση της Γαλλίας, η Βρετανία ζήτησε προχτές την εκλογή νέου, ισχυρού προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Υπουργών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Μπλερ, θα πρέπει να καταστεί το επίσημο πρόσωπο της ΕΕ και η κινητήρια δύναμη του ευρωπαϊκού οράματος» (ΦΑΪΝΑΝΣΙΑΛ ΤΑΪΜΣ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ: «Η κυβέρνηση Μπους ετοιμάζεται για περήφανη πολιτική νίκη, καθώς το πρόγραμμά της του Πολέμου των Αστρων φαίνεται πως γίνεται διεθνώς αποδεκτό(!). Υστερα από ένα χρόνο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, με τη Μόσχα να υποστηρίζει ότι το σχέδιο θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ισορροπία στα πυρηνικά όπλα και θα γίνει η αφετηρία για ένα νέο ανταγωνισμό των εξοπλισμών, το Κρεμλίνο αποδέχτηκε την πρόταση του Λευκού Οίκου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας (NMD). Η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί την ερχόμενη βδομάδα κατά την επίσκεψη του Προέδρου Μπους στη Μόσχα». (ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ