Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιμένει στην απόλυση συνδικαλίστριας

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας και Πλεκτικής Β. Ελλάδας καταγγέλλει την εργοδότρια Αϊναρτζή Τερέζα, που στις 19 Απρίλη απέλυσε την αντιπρόεδρο του Συνδικάτου, Θεοδωροπούλου Αναστασία, επειδή συμμετείχε στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Απρίλη για το Ασφαλιστικό.

Η απολυμένη συνδικαλίστρια εργαζόταν στην επιχείρηση από το 1995. Στην Επιθεώρηση Εργασίας που προσέφυγε το Συνδικάτο στις 22/4/02, ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, κ. Σωτηράκης, όταν ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να την απολύσει, αλλά πρέπει να προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82, ζήτησε αναβολή για να συμβουλευτεί το δικηγόρο της επιχείρησης.

Στη νέα συνάντηση στην ΕΕ, που έγινε στις 29/4, ο ίδιος εκπρόσωπος έκανε την πρόταση να μην επανέλθει στην εργασία της και να πληρώνεται τα ημερομίσθια κανονικά, γιατί δεν την ήθελε μέσα στο χώρο εργασίας! Το Συνδικάτο απέρριψε, φυσικά, την πρόταση του εργοδότη, γιατί ακυρώνει την ίδια την έννοια του συνδικαλισμού. Παρ' όλα αυτά, ο εργοδότης, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε απόλυση, κοινοποίησε στην Αναστασία Θεοδωροπούλου εξώδικο στις 10/5, με το οποίο την καλεί να προσέλθει και να παραλάβει από την επιχείρηση την καταγγελία της σύμβασης και παραθέτει ανυπόστατους λόγους, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ