Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποφάσεις για την απεργία

Με νέες αποφάσεις για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 29 του Μάη απαντάει η εργατική τάξη της χώρας στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο στα ασφαλιστικά της δικαιώματα. Σε όλο το φάσμα των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων έχει σημάνει συναγερμός και καθημερινά διοικήσεις συνδικάτων, σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών συνεδριάζουν με θέμα την κήρυξη απεργίας στις 29 του Μάη.

Αποφάσεις μέχρι σήμερα έχουν πάρει: Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης, Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Προμηθέας», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας, Σωματείο Ζύθου - Ποτών - Τροφίμων, Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο το πρωί συνεδριάζει και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος με πρόταση την κήρυξη απεργίας, ενώ την Κυριακή στο 26ο εκλογοαπαλογιστικό Συνέδριο τού Εργατικού Κέντρου Σάμου η διοίκηση θα εισηγηθεί στους ίδιους τους συνέδρους να πάρουν απόφαση απεργίας.

Στη Λευκάδα θα γίνει σύσκεψη τη Δευτέρα, στις 8.30 το βράδυ, για την οργάνωση της απεργίας που αποφάσισε το ΕΚ. Τη Δευτέρα το Συντονιστικό Σωματείων στην Αρτα διοργανώνει σύσκεψη σωματείων. Στα Γιάννενα το Συντονιστικό Σωματείων διοργανώνει σύσκεψη σωματείων στις 7 το απόγευμα στο ΕΚ με θέμα την απεργία. Κοινή σύσκεψη σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σκοπό τη συγκρότηση κοινής απεργιακής επιτροπής θα γίνει την Τετάρτη το απόγευμα στο ΕΚ Αγρινίου.

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία στις 29 του Μάη, απευθύνει η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου με ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει τον «κοινωνικό διάλογο» με την κυβέρνηση βοηθώντας τη να περάσει τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της.

Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία καλεί με ανακοίνωση το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος και να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της. Ταυτόχρονα τους καλεί να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα και να μαζικοποιήσουν το Συνδικάτο ανεβάζοντας την ταξική ενότητα με όλους τους εργαζόμενους της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ